Visa presenteert Nederlandse Team Visa-atleten

Femke Bol (atleet), Fleur Jong (para-atleet) en Daphne van Domselaar (voetballer) zijn gepresenteerd als de atleten die het Nederlandse Team Visa vormen voor Parijs 2024. Visa, wereldleider in digitale betalingen, is al bijna 40 jaar de betaaltechnologiepartner van de Olympische en Paralympische Spelen, de eerste wereldwijde sponsor van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) en sponsort sinds 2002 elke Paralympische Spelen.

Femke Bol (atleet): "Ik vind het geweldig om deel uit te maken van 'Team Visa' voor Parijs 2024. Er is volledige toewijding nodig om op het hoogste niveau mee te doen aan de Olympische Spelen. De ondersteuning van Visa is belangrijk voor mijn voorbereiding op dit gebied."

Fleur Jong (para-atleet): "’Team Visa’ steunt atleten volkomen, waarbij ze gelijkwaardigheid hoog in het vaandel hebben staan. Als officiële sponsor van de Paralympische Spelen creëert Visa een omgeving waarin ik me volledig op mijn sport kan concentreren. Ik kijk enorm uit naar Parijs 2024 – ook om te zien wat de andere 'Team Visa'-atleten zullen bereiken."

Daphne van Domselaar (voetballer): “Ik ben trots om deel uit te maken van 'Team Visa', een partnership dat niet alleen mijn sportieve reis ondersteunt, maar ook bijdraagt aan de groei en erkenning van het vrouwenvoetbal wereldwijd. Samen zetten we stappen naar een meer inclusieve en succesvolle toekomst op en buiten het veld. Met twee cruciale wedstrijden in het vooruitzicht om kans te maken op een ticket voor Parijs 2024, waardeer ik de steun van Visa enorm.”

Sinds 2000 heeft het Team Visa atletenprogramma meer dan 600 Olympische en Paralympische atleten gesteund die werden geselecteerd op basis van hun atletische prestaties, hun betrokkenheid bij de gemeenschap en hun overeenstemming met de kernwaarden van Visa: gelijkheid, toegang en inclusie.

Andere Team Visa-hoogtepunten voor Parijs 2024:
• 117 Olympische en Paralympische atleten uit meer dan 60 landen, waaronder zeven nieuwe landen (Oostenrijk, Armenië, Cyprus, Malta, Slowakije, Oezbekistan, Honduras).
• Leeftijden tussen de 15 en 48 jaar met het hoogste percentage vrouwelijke atleten in de geschiedenis van het programma.
• 40 sporten, waaronder een nieuwe sport voor Parijs 2024: breakdancing.
• Gezamenlijk 175 medailles, met 15 atleten die aan hun eerste Olympische of Paralympische Spelen deelnemen.
• Meer dan 45 miljoen gezamenlijke social media volgers voor alle atleten van Team Visa.

Op 31 oktober en 1 november kwamen Team Visa-atleten van over de hele wereld bijeen op de Team Visa Summit in Parijs voor een tweedaagse masterclass door content creators. Het doel van de masterclass was om Visa beter te leren kennen en te leren hoe ze hun eigen verhaal nog beter kunnen delen met het publiek.Visa veranderde een toekomstige locatie van de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs in een creatieve speeltuin op het gebied van kunst, technologie, muziek, sport, mode en eten.