Vriendjes van Frummel in de spotlight

Staatsloterij en de stichting Dierenasiels zijn een initiatief gestart om asielkatten uit heel Nederland in de spotlight te zetten. In de grote steden hangen posters met daarop katten die op zoek zijn naar een nieuw baasje. De actie is geïnitieerd door de Staatsloterij en komt voort uit hun nieuwe campagne waarin het zwarte katje Frummel juist voor geluk staat.

Omdat zwarte katjes vanwege het eeuwenoude bijgeloof meestal het langst achterblijven, worden zij op de foto’s uitgelicht. Op de posters wordt verwezen naar de website van stichting Dierenasiels, waar alle poezen te vinden zijn die een warm thuis zoeken.

Het initiatief volgt op de reclame voor de Staatsloterij Oudejaarstrekking, waarin het zwarte katje Frummel de hoofdrol speelt. Hij blijft als laatste van zijn nestje over, vanwege het eeuwenoude bijgeloof dat zwarte katten ongeluk zouden brengen. Zijn nieuwe baasje laat zich daar echter toch niet door afschrikken en wordt direct beloond wanneer blijkt dat Frummel wel een heel speciale kat is: iedere keer als hij miauwt, brengt hij zijn baas geluk. De televisiereclame inspireerde Staatsloterij om verder na te denken over hoe ze dieren in Nederland meer geluk konden bieden. Zo ontstond in samenwerking met lokale asiels en de landelijke organisatie Dierenasiels.com een initiatief om Nederlandse asielkatten in de spotlight te zetten.

“We zien dat zwarte katjes het laatste gekozen worden, omdat men toch ergens lijkt te denken dat ze ongeluk brengen,” zegt Wendie Hol van Kattenopvang Bastet. “Maar natuurlijk hebben alle asielkatjes recht op een fijne toekomst. Ons asiel zit op dit moment zo vol, dus we hopen met dit initiatief betrouwbare baasjes aan te trekken die voldoende tijd en aandacht hebben voor deze lieve viervoeters.”

Via https://dierenasiels.com/vrien... zijn naast de posterpoezen ook andere asielkatten uit heel Nederland te vinden.