Wandelen met Rembrandt met Mastercard

Samen met Mastercard heeft het Rembrandthuis een virtuele wandeling ontwikkeld, waarin je samen met Rembrandt de stad kunt verkennen. De tour is voor Mastercard gecreëerd door FCB Amsterdam.

Via 'Wandelen met Rembrandt' kan men ontdekken waar Rembrandt de rariteiten voor zijn kunstcaemer kocht, waar zijn opdrachtgevers woonden, waar het schildersgilde van Amsterdam zat en waar Rembrandt is begraven. Voor deze gratis virtuele wandeling heb je niks nodig, behalve een smartphone (en wellicht een paar comfortabele schoenen…). Je kunt de wandeling bekijken vanuit huis, of de route al lopend door Amsterdam volgen. De tour is voor iedereen toegankelijk via wandelenmetrembrandt.nl. Daarnaast staan er door Amsterdam abri’s met een QR-code. Door deze te scannen opent de mobiele pagina en kun je ter plaatse direct aan de tour beginnen.

Rembrandt ging vaak wandelen in zijn buurt. Vele plekken die de tour bezoekt, zijn vereeuwigd als schilderij. Bovendien heeft hij veel etsen gemaakt. Aan de hand van deze etsen zijn Rembrandt en zijn geliefden tot leven gebracht. Ze zijn geanimeerd en voorzien van een voice over. Zij leiden je door hun Amsterdam. Vanaf zijn huis aan de (Joden)Breestraat kon hij alles gemakkelijk bereiken. Hij keek uit op de oude Montelbaanstoren, bewonderde het nieuwe stadhuis op de Dam en schilderde ‘De Nachtwacht’. Dankzij ‘Wandelen met Rembrandt’ kun je nu in zijn voetsporen treden. De tour loopt langs allerlei plekken in Amsterdam die belangrijk waren in Rembrandts leven en er nu nog hetzelfde uitzien.

Mastercard faciliteert Priceless Experiences en wil dat doel nu ook nastreven binnen de kunst- en cultuursector. Onder het credo 'stap in de wereld van kunst' is het betaaltechnologiebedrijf deze zomer sponsor geworden van vier Nederlandse musea: het Krölller-Müller Museum, de Kunsthal Rotterdam, het Stedelijk Museum Amsterdam én het Rembrandthuis. Met activaties, campagnes en samenwerkingen zet Mastercard zich in om kunst breed toegankelijk te maken.