WK-tenue Nederlands Elftal gepresenteerd

Het tenue waarmee het Nederlands elftal het WK gaat spelen, is vandaag officieel door de KNVB en Nike gepresenteerd. Oranje draagt het nieuwe uitshirt voor het eerst op 22 september in de wedstrijd tegen Polen en debuteert op 25 september in de wedstrijd tegen België in het nieuwe thuisshirt. Voor supporters zijn de nieuwe tenues per direct verkrijgbaar.

Vanuit de spelersgroep is er enthousiast gereageerd op de nieuwe outfits. Maar bij de spelers overheerst toch de trots om het shirt van de nationale ploeg te mogen dragen. Virgil van Dijk: “Elke keer dat ik het shirt aantrek, zie ik als een kans om mooie dingen te bereiken. Niet alleen voor mezelf en voor het team, maar met name voor mijn land. Het blijft speciaal om dat als captain te mogen doen." Voor middenvelder Frenkie de Jong staat Oranje, behalve voor voetbal op het hoogste niveau, ook voor thuiskomen: “Het Nederlands elftal zie ik als een weerzien met vrienden. Oranje is echt onze kleur. Dat maakt ons tot wie we zijn als nationaal team."

Shirtsponsor Nike haalde voor het thuisshirt inspiratie uit het totaalvoetbal waarmee het Nederlands voetbal zichzelf rond de jaren zeventig op de kaart zette. Het shirt staat symbool voor de creativiteit, de souplesse en de grensverleggende mentaliteit waarmee Nederland zowel succesvolle voetballers als wereldberoemde streetwear- en modevernieuwers heeft afgeleverd.

Wie goed kijkt, kan in het patroon van het iconisch Oranje de getekende manen van de Hollandse Leeuw ontdekken. De zwarte vegen die in de details van het shirt terugkomen, staan voor de fighting spirit waarmee het team van bondscoach Louis van Gaal voor de dag gaat komen.

Het uitshirt is geïnspireerd op de Nederlandse cultuur en de invloedrijke kledingmerken die een belangrijke stempel hebben gedrukt op voetbal, streetwear en cultuur. Met de koninklijke blauwe kleur keert Oranje weer terug naar de vertrouwde kleur voor uitduels, na een uitstapje naar het zwart waarmee vanaf 2020 de uitwedstrijden werd aangevangen.