TIG Sports en de KNSB partners tot en met 2019

TIG Sports zal tot en met seizoen 2018-2019 in samenwerking met de KNSB de organisatie van tenminste alle internationale shorttrack evenementen in Nederland op zich nemen.

De KNSB en TIG Sports hebben de gezamenlijke ambitie om de shorttrack evenementen naar een nog hoger niveau te brengen gebundeld in een partnership. Focus in de samenwerking tot 2019 ligt op het creëren van een totaalbeleving voor atleten, fans, partners en media.

De discipline shorttrack heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. TIG Sports heeft de afgelopen vier jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het op de kaart zetten van deze schaatsdiscipline. TIG Sports organiseerde in samenwerking met de KNSB de shorttrack evenementen in eigen land, zoals het uitverkochte ISU EK Shorttrack in februari 2015. Het eerste grote volgende evenement is het ISU WK Shorttrack in 2017 dat voor het eerst plaats zal vinden in Ahoy van 10 tot en met 12 maart. Ook heeft de ISU het ISU EK Shorttrack in 2019 toegekend aan de KNSB.

Olivier Smit, commercieel directeur KNSB: "De KNSB vindt het belangrijk om in samenwerking met partijen als TIG Sports een totaalbeleving te creëren voor atleten, fans, partners en media. TIG Sports heeft bewezen dat het in staat is om deze concepten te ontwikkelen met spectaculaire evenementen als het ISU EK Shorttrack. We kijken uit naar het vervolg van de samenwerking met mooie evenementen in het vooruitzicht zoals het ISU WK Shorttrack in Ahoy en het ISU EK Shorttrack in 2019.”

Niels Markensteijn, managing partner TIG Sports: "Vanaf het moment dat wij bij shorttrack betrokken zijn geraakt, is ons enthousiasme voor deze spectaculaire tak van het schaatsen alleen maar gegroeid. En ook dat van schaatsminnend Nederland. Met onder meer deze twee topevenementen denken we samen met de KNSB shorttrack naar een nog hoger niveau te kunnen brengen."

Lees hier een uitgebreid interview met Olivier Smit over de collectiviteit in de (schaats)sport.