Tribe Company en SportsGen lanceren SportStaff

Entertainmentbureau Tribe Company en sportmarketingbureau SportsGen lanceren een nieuwe oplossing voor eventmedewerkers in de sport: SportStaff. Met SportStaff springen de initiatiefnemers in op de groeiende vraag vanuit sportevenementorganisatoren, bonden, clubs en verenigingen naar enthousiaste flexmedewerkers in de sport.

Volgens Rowin Bouwmeester van SportsGen is SportStaff het startpunt voor iedereen die op zoek is naar de 'leukste bijbaan in de sport'. Bouwmeester: “Sport heeft voor jongeren nog steeds een magische aantrekkingskracht. Alleen hebben zij vaak géén idee wat er mogelijk is aan bijbanen. Vanuit onze bureaus is er direct een flink aantal, aansprekende sportevenementen beschikbaar, waar zij direct aan de slag kunnen”

Door de inbreng van Tribe Company en SportsGen maakt SportStaff een vliegende start. De flexpoule bestaat bij de lancering uit meer dan 250 medewerkers en werken kan onder andere als voetbaltrainer bij de KNVB Voetbalkampen, spelersbegeleider bij Premier Padel Rotterdam, spelbegeleider bij Jonger Oranje of eventondersteuner bij Camping van Oranje en betaald voetbalorganisaties. Iedereen vanaf 16 jaar kan zich kosteloos aanmelden via de website.

Tom Beenen van Tribe Company: “Naast dat we van deelnemers en bezoekers van onze evenementen ambassadeurs proberen te maken, gaan we dit via SportStaff ook doen met onze eventmedewerkers. Zij zijn de superhelden van onze events.”

SportStaff onderscheidt zich van andere aanbieders van flexmedewerkers door de 'secundaire arbeidsvoorwaarden'. Beenen: "Als je werkt bij SportStaff krijg je toegang tot kennis, netwerk en events die niemand anders faciliteert. De kick-off bij De Vrienden van Amstel LIVE in Rotterdam Ahoy is daar een goed voorbeeld van. Zzp'ers kunnen ook via ons werken."

SportStaff biedt sportopleidingen de kans om vroegtijdig in contact te komen met potentiële studenten. Solliciteren bij SportStaff verloopt snel en volledig digitaal, inclusief een online kennismakingsgesprek waarbij ook altijd een andere professional aanwezig is. "Werken op events is een teamsport. Wij vinden het belangrijk dat mensen in de groep passen, vandaar dat er altijd een toekomstige collega uit het werkveld bij het gesprek aanwezig is. SportStaff is misschien wel de eerste stap van een glansrijke carrière. Van bijbaan naar droombaan.”