Nieuwe namen voor het Sponsorreport congres

Inmiddels krijgt het programma voor het Sponsorreport Jaarcongres over Sustainable Sponsorships steeds meer vorm. We zijn blij je te kunnen informeren dat we met Seán McCabe, Head of Climate Justice & Sustainability bij Bohemian FC, en Karen Maas, hoogleraar Accounting and Sustainability Open Universiteit en directeur Impact Centre Erasmus, twee uitstekende sprekers hebben kunnen toevoegen.

Seán McCabe - Head of Climate Justice & Sustainability bij Bohemian FC uit Ierland presenteert zijn visie op de synergie tussen klimaattransitie en sport. Hij gelooft in de kracht van sportplatforms om te pleiten voor ecologische duurzaamheid en tegelijkertijd sociale gelijkheid te bevorderen. Bohemian Football Club is één van de oudste clubs in Ierland en kent een innovatieve benadering voor het betrekken van de lokale gemeenschap. Zijn lezing is een oproep tot actie aan de sportgemeenschap om het goede voorbeeld te geven, door klimaatbewuste praktijken te integreren met een sterke toewijding aan sociale waarden, en daarmee andere sectoren te overtuigen om te volgen. Hij laat je zien hoe klimaatactie goed kan zijn voor de planeet en tegelijkertijd inclusiviteit en empowerment kan bevorderen.

Karen Maas – hoogleraar Accounting and Sustainability Open Universiteit en directeur Impact Centre Erasmus (ICE) zal de openingsspeech verzorgen. Karen Maas doet onderzoek naar impact denken en impact meten bij bedrijven en investeerders zodat strategisch invulling gegeven kan worden aan duurzaamheidambities. Daarbij onderzoekt ze ook de effecten van inspanningen om duurzaamheid op de kaart te zetten, te versnellen of te versterken. Maas studeerde economie aan de Erasmus Universiteit en werkte vervolgens 12 jaar als consultant en projectleider op het gebied van milieueconomie, duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Al eerder was Sander Kruis aangekondigd. De commercieel directeur van Visma | Lease a Bike zal het verhaal vertellen achter de zoektocht van het team na het stoppen van Jumbo als hoofdsponsor.

Het programma omvat daarnaast ook diverse sessies en thematafels. Natuurlijk staan daarin ook duurzame sponsorship initiatieven centraal bod. De sprekers geven je inzicht in kansen, delen hun ervaringen uit de praktijk en inspireren.

Veel vakgenoten schreven zich al in! Kom jij ook op 25 maart naar Rotterdam Ahoy? Doe dat snel, zodat je profiteert van een vroegboekkorting (tot en met 19 februari). Inschrijven kan hier.