Bitvavo verlengt met de KNVB

De KNVB en Bitvavo hebben de samenwerking verlengd tot juli 2026. Innovatie staat centraal binnen het partnerschap tussen de KNVB en Bitvavo, vooral op het gebied van Oranjebeleving. Bitvavo lanceert ook tijdens EURO2024 hun speciaal ontwikkelde robotarm. Met deze arm kunnen fans hun voetbalshirt laten signeren met handtekeningen van hun favoriete spelers van het Nederlands elftal. De robot is te vinden in de officiële fanshop van de KNVB op Utrecht Centraal.

"Bitvavo is partner van de KNVB. Daarom zochten we iets om dat partnerschap zichtbaar te maken’" zegt Marcel Ribbens, Head of Brand and Communication bij Bitvavo. "Ons bedrijf draait om Crypto en nieuwe technologie. Vandaar dat we uitkwamen bij iets innovatiefs als een robotarm die handtekeningen zet. Het is mooi om te zien dat fans in de rij staan om een handtekening te krijgen van hun favoriete speler. Natuurlijk is het de ultieme ervaring om tegenover je Oranjeheld te staan, maar de reacties waren erg positief."

Oranje is sinds 10 juni van de buitenwereld afgesloten. De Bitvavo-robotarm heeft alle handtekeningen van de spelers in de EK-selectie geprogrammeerd. Oranje-fans kunnen daarmee dus alsnog een handtekening scoren van onder anderen Denzel Dumfries, Virgil van Dijk, Tijjani Reijnders en Xavi Simons of iedere andere speler.

De actie sluit naadloos aan bij het KNVB motto “Create History". Voor fans die een shirt laten signeren, is dat een moment dat ze zullen herinneren. Het is een blijvend aandenken van hun Oranjehelden. Marcel Ribbens: "We brengen Oranje met deze handtekeningen robot dichterbij de fans."

Op Utrecht Centraal heeft de KNVB voor het eerst ooit een fanstore gevestigd, waar de robotarm een prominente plek heeft. Deze store is dagelijks geopend en voor iedereen gratis toegankelijk. Fans kunnen een handtekening laten zetten op zowel nieuw gekochte shirts als oudere oranje shirts.