Larger Than Life

Armin van Buuren en Chef’Special brengen officiële anthem voor het Nederlands elftal uit: ‘Larger Than Life’.

Armin van Buuren en Chef’Special, twee van de meest prominente acts van Nederlandse bodem, hebben vandaag het officiële anthem van de KNVB voor het Nederlands elftal gelanceerd. De track, waarin voor het eerst sinds 1988 ook de spelers van het Nederlands elftal te horen zijn, herbergt de eenheid, ambitie en passie die nodig zijn om deze zomer in Duitsland de eindoverwinning binnen te slepen.

“We hopen met ‘Larger Than Life’ het vuur aan te wakkeren”, legt Chef’Special uit. “We staan aan de vooravond van een avontuur dat, hopelijk, tot grootse dingen kan leiden, tot iets dat groter is dan wijzelf. Met overtuiging en een onwrikbaar geloof in elkaar kunnen we tot grote hoogten stijgen, en als we onze krachten bundelen en op menselijke vlak de connectie aangaan, is geen uitdaging te groot.”

‘Larger Than Life’, een verwijzing naar het euforische gevoel dat je de hele wereld aankan, is niet alleen de allereerste samenwerking ooit tussen Armin van Buuren en Chef’Special, maar ook nog eens de eerste track sinds 1988 (‘Wij Houden Van Oranje’ van André Hazes) waar het Nederlands elftal aan meewerkt. Delen van de track werden opgenomen tijdens een writers’ camp dat gelijktijdig werd gehouden met het trainingskamp van het Nederlands elftal. Daardoor zijn de spelers, onder leiding van aanvoerder Virgil van Dijk, met claps en backing vocals in de track te horen, zoals te zien is in de officiële “Making Of”-documentaire. Samen met de opzwepende vocalen van Chef’Special en het elektronische geluid van Armin van Buuren is ‘Larger Than Life’ daarmee het ultieme anthem voor een zinderend EK.

“Ik heb enorm genoten van deze speciale samenwerking met de mannen van Chef’Special en het Nederlands elftal”, zegt Armin van Buuren. “Onze track belichaamt het geloof dat we in elkaar moeten hebben om dromen uit te laten komen en ik hoop dat de positieve toon heel Nederland doet ontvlammen. Die cup is van ons!”

“In 1988 was ik zelf international en waren wij met de Oranjeselectie te horen op de klassieker van André Hazes”, voegt bondscoach Ronald Koeman toe. “Dat was niet alleen leuk om te doen, maar gaf ook een extra gevoel van saamhorigheid. Ik hoorde ook nu van de spelers dat ze het erg leuk vonden om mee te werken aan de song. Wat mij betreft een goed nummer en ik hoop dat het helpt om Nederland massaal achter Oranje te krijgen deze zomer. Met de steun van onze fans en heel het land geloof ik in een succesvol EK!”