Staatsloterij: Voor Oranje

Staatsloterij is 25 jaar partner van de KNVB. ‘Voor Oranje’ staat daarom centraal in de EK-campagne van Staatsloterij, die maandagavond 10 juni aftrapte. In de tv-commercial inspireert Marco van Basten ook dit EK Oranje om te scoren. Zijn iconische treffer in de EK-finale van 1988 is voor Denzel Dumfries en de rest van de selectie de inspiratie om in Duitsland trefzeker te zijn. Voor elk doelpunt dat Oranje in de groepsfase maakt, doet Staatsloterij 100.000 euro in de pot van de Oranje Prijs.

Bij de 1 juli-trekking van Staatsloterij maken spelers kans op de hoofdprijs van 30 jaar lang, 10.000 euro per maand. En op de Oranje Prijs, die start op een half miljoen euro. Bij elke goal die het Nederlands elftal scoort tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk, verhoogt Staatsloterij de Oranje Prijs met € 100.000.

Michael Kastelijns, Business Director van Staatsloterij, kijkt uit naar een doelpuntrijk EK Voor Oranje. “De wereldgoal van EK-topscorer Marco van Basten symboliseert voor iedere generatie Oranjespelers en Oranjefans de hoop op nieuw succes. Het Nederlands elftal kan na 36 jaar opnieuw geschiedenis schrijven in Duitsland. In Hamburg, Leipzig en Berlijn begint het doelpuntenfestijn op weg naar de finale en kan de prijzenpot van Staatsloterij hoger en hoger worden. Staatsloterij is er Voor Oranje én de Oranjefan.”

Op elke wedstrijddag spreken Ronald Koeman, Wim Kieft en Marco van Basten hun geloof in Oranje uit. Deze speciale serie matchdayvideo’s – Vandaag is Voor Oranje – is onder meer te zien via de kanalen van Staatsloterij en OnsOranje.

Hoofdrolspeler Denzel Dumfries wordt ook geëerd door Jan Smit, die samen met Staatsloterij stadionliedjes Voor Oranje maakt. Deze ode en de odes voor zijn teamgenoten Joey Veerman, Stefan de Vrij, Nathan Aké en bondscoach Ronald Koeman zijn te horen via Spotify, andere streamingdiensten en de socials van Jan Smit, OnsOranje en Staatsloterij. Smit zingt de liedjes komende zondag in Hamburg – op de officiële Oranjebus die voorop gaat in de Oranje Fanwalk – voor het eerst samen met het Oranjelegioen.