Volkswagen lanceert EK podcast

In aanloop naar het EK voetbal 2024 presenteert Volkswagen de Oranje Comedy Buzz: een humoristische voetbalpodcast en -vodcast om onderweg te luisteren, of je nu naar Duitsland rijdt of gewoon in Nederland blijft.

De Volkswagen Oranje Comedy Buzz is een ‘reisverrijker’ om onderweg nog meer zin in de wedstrijden van Oranje te krijgen. Hosts zijn stand-up comedians Stefan Pop en Rayen Panday, vergezeld door speciale gasten zoals Ruben van der Meer, René van Meurs en Peter Heerschop. De afleveringen zijn te beluisteren op Spotify en te zien op YouTube. Daarnaast is er in de KNVB Oranje-app exclusieve extra content uit de Oranje Comedy Buzz beschikbaar.

De podcast wordt opgenomen in een rijdende Volkswagen ID. Buzz. Voor elke poulewedstrijd is er een nieuwe aflevering, zodat Oranjefans helemaal kunnen toeleven naar de volgende wedstrijd. De show wordt breed weggezet in media en de grappen uit de podcast worden als korte filmpjes via diverse kanalen verspreid. Merkactivatiebureau Kumpany heeft de campagne voor Volkswagen ontwikkeld.

Berno Schokker, Marketing Communicatie Manager Volkswagen Nederland: “Met deze podcast willen we de duizenden Nederlanders die naar Duitsland rijden, ondersteunen en hun reis nóg leuker maken. Voor de thuisblijvers zijn de afleveringen van de Oranje Comedy Buzz als vodcast op YouTube te bekijken. We hopen dat de activatie de Oranje voorpret verder aan zal wakkeren komende weken”.

Jasper Admiraal, Managing Director / Partner Kumpany: "Met de Oranje Comedy Buzz brengen we humor en voetbal samen op een manier die nog niet eerder in deze vorm is gedaan. Ik moedig alle Oranjefans aan te gaan luisteren of kijken in aanloop naar de wedstrijden!”