AkzoNobel, Boijmans van Beuningen en Boskalis toegevoegd aan jaarcongres

AkzoNobel, Museum Boijmans van Beuningen en Koninklijke Boskalis Westminster zijn toegevoegd aan de line-up van sprekers voor het Sponsorreport Jaarcongres op 13 april.

Kirstin Simons, Directeur Communicatie bij AkzoNobel, zal in haar presentatie ingaan op de drie pijlers van het bedrijf duurzaamheid, innovatie en ''Human Cities''. Daarbij zal ook het verband gelegd worden met de sponsoring van Team AkzoNobel in de komende Volvo Ocean Race.

Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans van Beuningen, vertelt over de creativiteit en inspiratie die kunst brengt en hoe kunst & cultuur bijdraagt aan onze maatschappij. En welke rol partnerships hebben om die functie te versterken.

Boskalis won afgelopen jaar een SponsorRing in de categorie maatschappij. Arno Schikker, manager corporate communications bij Boskalis, leidt een discussie hoe je vanuit je core-business maatschappelijk het verschil kunt maken. Royal Boskalis heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan The Ocean Cleanup’s North Sea Prototype test. Boskalis sponsorde de test in natura door middel van de inbreng van expertise, het transporteren en installeren van de afmeerboeien en daaraan verbonden ankers alsmede van het prototype, 23 kilometer uit de Nederlandse kust in de Noordzee. Met het hoofdsponsorschap maakt Boskalis de test van het prototype letterlijk en figuurlijk mede mogelijk. Hoe kun je als sponsor relevant en authentiek een bijdrage leveren aan het oplossen van een maatschappelijk probleem zoals de Plastic Soup?

Al eerder waren voor het congres keynotes aangekondigd van Eneco en Octagon. Bovendien worden op het congres een groot aantal thematafels georganiseerd over onderwerpen als fanbasemarketing, merkpositionering, eSports, nieuwe verdienmodellen in de sport, strategisch sponsors werven in de cultuursector, digitale trends in de sport consumentenmarkt etc. Meer keynotes en thematafels worden binnenkort bekendgemaakt.

Het Sponsorreport Jaarcongres is het grootste sponsorcongres in de Benelux. Tot 1 maart geldt het vroegboektarief. Bovendien is het aantal plaatsen aan de thematafels beperkt, dus twee redenen om snel in te schrijven.