Heineken overweegt Holland Heineken (t)Huis in Amsterdam

Heineken, een van de partners van NOC*NSF en TeamNL, zal tijdens de Olympische Winterspelen hoogstwaarschijnlijk een Holland Heineken (t)Huis in Amsterdam opzetten en organiseren. Dat zegt desgevraagd Els Dijkhuizen, Marketing Directeur Heineken Nederland. Vanwege de covid restricties staat het evenement momenteel nog op een laag pitje.

In het Holland Holland (t)Huis zullen de Olympische atleten gehuldigd worden en hun prestaties gevierd. “Het fandomein en huldigingen zijn van oudsher belangrijk voor ons”, zegt Dijkhuizen. “We gaan dus de sporters toch in het zonnetje zetten, de locatie doet tenslotte niks af aan de prestaties van de individuele sporter of team.”
Als locatie liggen nog verschillende opties open. Een daarvan is de Jaap Eden IJsbaan. De NOS zal ook vanaf de ijsbaan uitzenden.

Afgelopen zomer organiseerde Heineken al het Holland Heineken (t)Huis op het TeamNL Olympic Festival in Den Haag. Daar werden de sporters zo snel mogelijk na hun terugkeer uit Tokyo gehuldigd. Al in een veel eerder stadium hadden Heineken en NOC*NSF besloten dat er bij de Olympische Spelen van Tokyo 2020 geen TeamNL Tokyo Center met Holland Heineken House zou komen. In Beijing is er vanzelfsprekend ook geen Holland Heineken House.