IEG 2017: Nathan Lindberg (Twitch): "eSports is the playground for millennials

Het eSportskanaal Twitchis een echte gamechanger in de mediawereld. Het is inmiddels een gearriveerd kanaal dat meer dan honderd miljoen eSportsfans verbindt. Nathan Lindbergh is director Global Sponsorships van Twitch. Hij vertelt in de vierde aflevering van Today at IEG over wat eSports is en hoe deze markt zich ontwikkelt.

Er vormt zich wereldwijd een nieuw ecosysteem van fans, spelers, events, sponsors en merken rond eSports. Het is onvermijdelijk dat we deze trend ook in Nederland gaan zien. Lindbergh noemt eSports ''theplayground voor millennials''. Hij gaat in op de vraag of eSports een kans of een bedreiging is voor de traditionele sportsector. En hij vertelt over de nieuwe vormen van sponsorships. Een boeiend interview voor iedereen die wat meer wil weten over de fascinerende wereld rond eSports.

In samenwerking met Triple Double, SPORTNEXT, SportsCloud en Create5 publiceren we in het kader van Today at IEG elke dag één of meerdere video's over de IEG Sponsorship Conference in Chicago. De video’s zijn dagelijks te volgen via Sponsorreport.