Samsung en T-mobile partners WK BMX

Samsung en T-Mobile zijn partners van het WK BMX dat zondag 22 augustus op Papendal verreden wordt. Verschillende Olympiërs (waaronder Niek Kimmann en Merel Smulders) en andere wereldtoppers rijden dan de finale van dit mondiale eindtoernooi.

Jochem Schellens, Directeur Papendal: “Het is fantastisch dat we zo’n mooi evenement samen met de betrokken partners kunnen gaan neerzetten. Partijen die stuk voor stuk een essentiële rol bekleden in de uitvoering van onze gezamenlijke plannen om in 2021 hét kloppend hart van de BMX-wereld te zijn.” Twee van deze partners zijn Samsung en T-Mobile.

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland vertelt: “Samsung staat voor #DoWhatYouCant. Door middel van technologische innovatie helpt Samsung mensen het onmogelijke mogelijk te maken. Zo hebben we Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting ondersteund in hun shorttrack-avontuur, maar ook Niek Kimmann en Judy Baauw in de laatste Olympische Zomerspelen waarvoor ze hebben getraind met de speciaal ontwikkelde Samsung FastFrame. Niek heeft daarbij de eerste Nederlandse gouden medaille voor BMX gewonnen ondanks een scheur in zijn knieschijf en heeft daarmee onze mentaliteit onderstreept. Dit zetten we door in onze sponsorship voor WK BMX en samen met partner T-Mobile verleggen we weer de grenzen van de atleten en tillen we de sport naar een nog hoger niveau.

Good Food Kitchen

Naast Samsung en T-Mobile hebben ook de Provincie Gelderland en Gemeente Arnhem in aanloop naar het WK de sport gepromoot in heel Gelderland door bijvoorbeeld Pumptracks aan te leggen. De Provincie Gelderland was al nauw betrokken, als partner, bij de jaarlijkse BMX-wereldbekers. Ook in aanloop na het tijdens het komende WK in 2021 treden zij op als partner. Zo is het eerste side-event: het aanleggen van diverse vaste en mobiele pumptracks in Gelderland al een succes. Vanaf 2020 tot en met 2023 versterken zij het Gelderse sportklimaat door in te zetten op gezonde voeding en gezonde leefomgeving, sportevenementen, vrijwilligers, open clubs en vitale sportparken, talentontwikkeling en een duurzame sportinfrastructuur. Voor breedtesport en sporters met een beperking is daarbij veel aandacht.

Bij het WK heeft de Provincie Gelderland, samen met Papendal en in ontwikkeling met More2Win, een good food kitchen ontwikkeld. Een restaurant, nu voor de VIPS, waar eiwittransitie centraal staat.
Het concept moet hopelijk in de toekomst, bij evenementen in atletiek, wielersport, volleybal, wandelsport, vaker kunnen worden uitgerold. In de Gelderland Good Food Kitchen kunnen groene krachtvoerrecepten worden geproefd die zijn gemaakt door Papendal Topsport Chef-kok Erik te Velthuis en zijn ook ideaal om zelf thuis te bereiden.

Jan Markink, gedeputeerde sport bij de Provincie Gelderland hierover: “Het WK BMX en de plannen op weg hiernaartoe geven een enorme boost aan cultuur, urban sports en gezonde voeding, en minstens zo belangrijk; dragen er aan bij dat sport voor iedereen toegankelijk wordt in Gelderland. Dit internationale topevenement onderstreept weer eens dat Gelderland de sportprovincie van Nederland is, met Papendal als kloppend hart.”

Ook de Gemeente Arnhem ondersteunt initiatieven op het gebied van (sport) evenementen en daagt ondernemers uit om creatief te zijn in de organisatie van de evenementen. Net als Provincie Gelderland is Gemeente Arnhem al jaren partner van de BMX-wereldbekers en dus ontbreken ze ook niet in aanloop naar en tijdens het WK BMX in 2021. Onder andere door citymarketing en andere promotionele mogelijkheden draagt de Gemeente Arnhem bij aan het succesvol neerzetten van dit evenement.
Wethouder bij de Gemeente Arnhem Jan van Dellen sluit zich aan bij Jan Markink: “Dit evenement is goed voor Arnhem. Het zal onze stad nationaal en internationaal goed op de kaart zetten!"