TeamNL Olympic Festival gaat door

Het TeamNL Olympic Festival, dat van 23 juli tot en met 8 augustus 2021 gehouden wordt op het sportstrand van Den Haag kan doorgaan. Dit is inclusief de huldigingen van de Olympische sporters.

Ondanks de recent aangescherpte covid-19 maatregelen is er voldoende ruimte om het event te organiseren. Op basis van het door de organisatie aangescherpte en gepresenteerde plan is inmiddels de evenementenvergunning verstrekt.

Het format van het evenement blijft onveranderd. Het strand wordt omgetoverd tot hét thuisblijfevenement dat de olympische sferen van Tokio naar Nederland brengt. Overdag kun je zelf allerlei sporten beoefenen onder begeleiding van verschillende sportbonden. Daarnaast kun je live de Olympische Spelen volgen op grote tv-schermen en TeamNL aanmoedigen.

Uniek zijn de huldigingen van de sporters, dé kans om de sporters van dichtbij mee te maken. De sporters die in Tokio zijn, moeten 48 uur na hun competitie het land uit. Dan komen de medaillewinnaars direct vanuit Schiphol naar het strand om gehuldigd te worden op het podium van het TeamNL Olympic Festival.

"Als organisatie hebben we kennisgenomen van de nieuwe maatregelen die het kabinet afgelopen vrijdag bekend heeft gemaakt en die het TeamNL Olympic Festival ook raken” aldus algemeen directeur NOC*NSF Gerard Dielessen. “Op de eerste plaats staat natuurlijk de gezondheid van iedereen. Wij zijn ervan overtuigd ook met de nieuwe maatregelen dat we samen met de bonden en onze partners een prachtig TeamNL Olympic Festival zullen neerzetten, inclusief de huldigingen van de Olympische sporters die al weer snel na hun prestatie weg moeten uit Tokio. Ook onder de nieuwe maatregelen zijn sport kijken, sport vieren én sport doen de aantrekkelijke succesfactoren van het festival.”

Er is op basis van de huidige maatregelen een aantal aanpassingen gedaan om de gezondheid van bezoekers, sporters en de medewerkers veilig te stellen. Zo is er placering van bezoekers aan het evenement die niet actief meedoen aan een sportactiviteit en is er een gelimiteerd aantal bezoekers.
"We hebben direct actie ondernomen en een aangepaste vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente Den Haag, GGD GHOR en de veiligheidsregio. In goed overleg kunnen we met bovengenoemde aanpassingen toch een mooi evenement neerzetten.” zegt Niels Markensteijn, managing partner TIG Sports.

Ook is er 'Tokyo in Town', waarbij je mee kunt doen aan diverse gratis sportactiviteiten op acht locaties in de stad. Hilbert Bredemeijer, wethouder Sport zegt: “De sportactiviteiten in de stad, ofwel Tokyo in Town, gaan gelukkig ook door. Hartstikke belangrijk omdat we hiermee sport en bewegen echt de stad in brengen, dichtbij alle Hagenaars, van jong tot oud. Voor de Haagse jeugd is er trouwens nog meer te doen deze zomer. Het Zomerprogramma070, 'the City is Ours!' biedt meer dan 600 activiteiten en is bedoeld om de Haagse jeugd een heerlijke zomer te geven."