Holland & Barrett verlengt samenwerking met KNSB tot medio 2025

Holland & Barrett gaat nog drie jaar door als sponsor van de KNSB. De winkelketen in natuurlijke gezondheid en verzorging heeft het contract met de schaatsbond, dat deze zomer afliep, verlengd tot medio 2025. Holland & Barrett verbreedt zijn sponsorschap en ondersteunt naast het langebaanschaatsen ook shorttrack en natuurijsactiviteiten.

Het bedrijf stapte vorig seizoen in als sponsor van de KNSB. Tijdens de olympische winter was Holland & Barrett bij het langebaanschaatsen onder meer te zien op de nationale schaatspakken en de boardings bij (inter)nationale wedstrijden. De samenwerking is beide partijen uitstekend bevallen.

“Met Holland & Barrett kregen we er vorig jaar een belangrijke partner bij. We passen goed bij elkaar, zo is ook gebleken uit de nieuwste marktonderzoeksresultaten”, zegt Jeroen Kraaij, commercieel directeur van de KNSB. “Het is mooi dat een prominente partij als Holland & Barrett, die de consument van natuurlijke en duurzame producten voorziet, zich voor langere tijd aan de KNSB verbindt. Het bewijst dat de schaatssport commercieel aantrekkelijk is en blijft.”

Holland & Barrett is een van oorsprong Britse keten, opgericht in 1870, met 1300 gezondheidswinkels in 16 landen. Verspreid over heel Nederland heeft het bedrijf, dat in 2003 De Tuinen overnam, ruim 200 winkels.
Marc Estourgie, algemeen directeur van Holland & Barrett: “Na een zeer succesvol eerste seizoen, zowel voor de atleten als voor ons sponsorschap, zijn we heel trots om ons partnership met de KNSB te verlengen. Het is een prachtige sport die in al zijn vormen perfect past bij Holland & Barrett en onze producten op het gebied van natuurlijke gezondheid en verzorging. We kijken weer uit naar het seizoen en hopen op mooie resultaten voor de atleten."

Lynk & Co heeft de samenwerking met de KNSB niet verlengd. Het mobiliteitsmerk werd in 2020 mede-hoofdsponsor van de KNSB waarbij het bedrijf de discipline shorttrack omarmde. Het contract liep deze zomer af.