Ajax maakt overeenkomst met Unibet definitief

Ajax heeft een meerjarige overeenkomst getekend met Unibet, aanbieder van online sportweddenschappen. Unibet is per direct onderdeel van de partnergroep van Ajax. Unibet al al enige tijd geleden een voorcontract met Ajax getekend. De overeenkomst loopt tot medio 2026.

De samenwerking volgt nadat Unibet op 8 juni 2022 een vergunning heeft gekregen voor het aanbieden van online kansspelen in Nederland. Naast een commercieel partnership gaan Ajax en Unibet zich inzetten voor maatschappelijke projecten onder meer op het vlak van preventie van matchfixing, mentale gezondheid en verantwoord spelen. Unibet neemt bij Ajax de positie van partner is. De categorie waar bijvoorbeeld ook ABN AMRO, Bud en Curaçao Tourist Board in zitten. De bijdrage van Unibet zal naar schatting boven de € 2,5 miljoen per jaar bedragen.

Menno Geelen, commercieel directeur Ajax: "We zijn verheugd met Unibet als onze nieuwste partner. Unibet staat wereldwijd bekend als voorloper op het vlak van verantwoord spelen. In ons partnership zal dit nadrukkelijke aandacht krijgen. Unibet onderscheidt zich bovendien door een hoogkwalitatief spelaanbod waar fans veel plezier uit halen. Ook dat zullen we met gezamenlijke content en activaties ondersteunen. Daarnaast zullen we ons gaan inzetten voor Unibet Impact."

Lennart Kessels, General Manager van Unibet Nederland: "Wij zijn ontzettend trots dat wij met Ajax gaan samenwerken. Binnen ons partnership investeren we ook in Unibet Impact, een uniek programma gebaseerd op samenwerkingen met partijen uit de top- en amateursport en maatschappelijke organisaties. Met Unibet Impact zetten we in op voorlichting over verantwoord spelen, preventie van matchfixing en initiatieven voor supporters."
"Specifiek met Ajax willen we ons richten op verantwoord spelen in relatie tot mentale gezondheid. De komende periode gaan we onderzoeken hoe we dit exact vorm gaan geven en daarbij ook leren van initiatieven die we elders in de wereld reeds hebben ondersteund. Wij kijken ernaar uit om dit samen met Ajax uit te rollen."

Unibet is opgericht in 1997 en maakt deel uit van Kindred Group, één van ’s werelds grootste beursgenoteerde online kansspelaanbieders met negen merken in het portfolio. Unibet is het negentiende bedrijf met een vergunning in Nederland.