bwin wordt Official Partner UEFA

UEFA heeft een driejarig partnership afgesloten met bwin als Official Partner van de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League. Het is voor het eerst dat UEFA een partnership afsluit met een sportweddenpartner.

Guy-Laurent Epstein, UEFA marketing director, zei: “Wij zijn verheugd dat we bwin als partner hebben kunnen vastleggen als de allereerste Official Sports Betting Partner voor onze competities. Via het partnership met bwin kan UEFA zich meer publiekelijk verbinden met de sportwedmarkt en krijgt UEFA bredere toegang tot market intelligence en ondersteuning uit zowel integriteits als commercieel perspectief. bwin is wereldwijd leider in sportwedden en heeft een lange traditie in partnerships in voetbal, met zowel clubs, federaties als competitie. Hun enorme ervaring op het gebied van sponsorship activatie zal van onschatbare waarde zijn voor beide competities.”
Tegelijkertijd met het afsluiten van het contract met bwin zal UEFA ook meer gaan investeren in zijn strijd tegen match-fixing.

Als de Official Sports Betting Partner van de UEFA Europa League en UEFA Europa Conference League, zal bwin exposure krijgen in beide competities, via logo’s op de televisiebackdrops, in de stadions, via uitgebreide boarding en via websites en social media. Belangrijk onderdeel van de samenwerking is de ondersteuning die UEFA van bwin krijgt in zijn strijd tegen match-fixing.
De sponsorrechten geven bwin ook het recht op het gebruik van content en videobeelden uit beide competities op de platformen van bwin. Ook tickets en hospitality zijn onderdeel van de deal.

Adam Lewis, Entain’s Managing Director Digital, zei: “We zijn trots dat we als bwin partner mogen zijn van de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League naast veel grote andere merken. Het partnership geeft ons tal van mogelijkheden om onze aanbiedingen aan klanten te ondersteunen en versterken. Het geeft bwin een formidabel platform om fans te bereiken in gereguleerde sportwedmarkten in de wereld.”