De Lotto draagt in 2014 bijna 43 miljoen af aan NOC*NSF

Namens NOC*NSF heeft voorzitter André Bolhuis vandaag uit handen van ambassadeur van De Lotto Pieter van den Hoogenband een cheque van 42,7 miljoen euro symbolisch overhandigd gekregen ten behoeve van de sport.

Deoverhandiging vond plaats op Papendal. Het totale resultaat van De Lotto in 2014 was 59 miljoen euro. Daarvan gaat bijna 43 miljoen naar NOC*NSF. De Lotto draagt, na aftrek van prijzengeld en kosten, 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving. Ruim 70% is bestemd voor NOC*NSF, het overige deel gaat naar 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn.

De 76 sportbonden die aangesloten zijn bij NOC*NSF krijgen uit de afdracht aan NOC*NSF een bijdrage. Zo kan elke sportbond van groot tot klein al jaren rekenen op een structurele bijdrage van De Lotto. Bijdragen die van groot belang zijn voor de top- en breedtesport. Ook kleine en commercieel minder aantrekkelijke sporten en sporters worden hiermee ondersteund. De bijdrage is dit jaar iets lager dan in 2014. Een jaar geleden bedroeg de bijdrage 43,2 miljoen. Over 2011 ontving de sportkoepel overigens nog 59 miljoen euro.

Pieter van den Hoogenband, ambassadeur van De Lotto: "De Lotto is voor de Nederlandse sport van onschatbare waarde. Dat geldt zowel voor de top- als voor de breedtesport. Ik heb daar ook van geprofiteerd in mijn sportcarrière: sportaccommodaties, trainingskampen, wedstrijden, alles kost geld. Door de afdracht van De Lotto zijn deze faciliteiten beschikbaar."
André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF: "Voor de sport in Nederland is De Lotto van levensbelang. Zonder de financiële bijdrage van De Lotto wordt de dagelijkse sport voor iedereen erg duur en verdwijnt Nederland uit de internationale top 10."