"Deal KNWU - Unibet ondermijnt solidariteit in de Nederlandse sport"

De Lotto zegt in een reactie dat men zeer teleurgesteld is over de keuze van de KNWU om met een directe concurrent van De Lotto in zee te gaan en zich te laten gebruiken in een politieke lobby.

De Lotto doet in zijn reactie een dringend beroep op NOC*NSF en de aangesloten sportbonden om de mogelijkheden voor het structureel genereren van inkomsten voor alle Nederlandse sportbonden niet op het spel te zetten door overeenkomsten aan te gaan met buitenlandse concurrenten die nog niet eens actief mogen zijn op de Nederlandse markt.

Volgens De Lotto tast de keuze van de KNWU voor een directe concurrent van De Lotto het solidariteitsprincipe in de sport aan en beperkt het rechtstreeks de mogelijkheden van De Lotto om inkomsten voor de sport te genereren.
De Lotto laat weten: "De Lotto is al 55 jaar de belangrijkste structurele financier van de Nederlandse sport. Om deze inkomsten ook voor de toekomst te kunnen blijven genereren zet De Lotto zich in voor een fusie met de Nederlandse Staatsloterij. De keuze van de KNWU verstoort het proces van modernisering van het kansspelbeleid en is schadelijk voor de structurele financieringsmogelijkheden voor de Nederlandse sport. De KNWU laat zich daarmee gebruiken in een politieke lobby en ondermijnt de solidariteit binnen de Nederlandse sport."