KB88 Official Asian Betting Partner van Ajax

Het Chinese kansspelbedrijf KB88 sluit per 1 juli 2017 aan bij de exclusieve groep van partners van Ajax. KB88 wordt gedurende de seizoenen 2017/18 en 2018/19 de officiële Asian Betting Partner van Ajax. De deal is uniek omdat hij helemaal buiten Nederland (of zelfs Europa) omgaat.

De overeenkomst is voor drie jaar getekend en zou een waarde hebben van 4 ton per jaar. In het contract is geen sprake van een shared revenue model, maar er wordt door KB88 een vaste sponsorfee betaald. Hoe het contract er na het tweede jaar uit komt te zien is nog niet precies vastgesteld. Mogelijk is er dan een uitbreiding in Azië. Die uitbreiding zal zeker niet richting Nederland en/of Europa zijn. Voor Nederland is Ajax in gesprek met een andere kansspelorganisatie die bekend wordt op het moment dat de Nederlandse kansspelmarkt opengaat.

KB88 zal alleen via de Chinese (social) media kanalen van Ajax promotie maken. KB88 heeft alleen rechten in Azië en zal niet op een Nederlandse of Europese site/ (social)media kanaal of de Arena zichtbaar zijn. Momenteel is KB88 sponsor bij het Engelse West Bromwich Albion.

Darren Royle, vertegenwoordiger van KB88 Azië reageert: "Ajax is een grote club met geweldige historie en staat bekend om de jeugdopleiding en haar zelf opgeleide spelers. Ajax zal uitsluitend in de pan-Aziatische regio (o.a. China en Japan) voor promotie gaan zorgen."
Edwin van der Sar, directeur van Ajax: "We zijn verheugd ons nieuwe partnership met KB88 bekend te maken. We kijken voortdurend naar de mogelijkheden om onze groeiende Aziatische fanschare verder te enthousiasmeren en de club wereldwijd te promoten. Na eerdere samenwerkingen met Aziatische bedrijven als CST en Huawei, voelt dit partnerschap heel goed en zien we uit naar deze pan-Aziatische samenwerking."