Lotto doneert recordbedrag aan sport

De Lotto doneert dit jaar een recordbedrag van 51,6 miljoen euro aan de sportkoepel NOC*NSF.

Algemeen directeur van De Lotto, Harrie Linders, deed dat samen met Pieter van den Hoogenband, hoofdambassadeur van De Lotto, tijdens de opening van de Nationale Sport Week in Arnhem. Volgens Linders heeft De Lotto het beste jaar ooit afgesloten waardoor er nog meer geld beschikbaar is voor sportend Nederland.

De afdracht van De Lotto gaat via NOC*NSF naar de sportbonden. De bonden hebben een verdeelsleutel gemaakt, die aansluit bij de Sportagenda 2012. Bij de toewijzing van de bedragen wordt per bond gekeken naar onder andere de plannen met betrekking tot ‘Leven Lang Sporten’ en de ontwikkeling van de eigen sport. Met de donatie van De Lotto wordt het voor topsporters mogelijk deel te nemen aan de Olympische Spelen, maar ook de amateur- en breedtesport doet er zijn voordeel mee.

Linders sprak van een recordjaar voor De Lotto, waardoor hun doelstelling om nog meer geld aan goede doelen beschikbaar te stellen werd gehaald. ‘Ons hele rendement komt ten goede aan goede doelen op het gebied van sport, cultuur, welzijn en gezondheid. We doneren dit jaar circa 20 miljoen euro aan goede doelen op het gebied van cultuur, welzijn en volksgezondheid en daarnaast is 51,6 miljoen euro van het rendement van De Lotto bestemd voor de sport,’ aldus Linders.