Lotto officieel partner Amstel Gold Race 2015

Lotto, onderdeel van kansspelorganisatie De Lotto, is dit jaar officieel partner van de 50ste editie van Amstel Gold Race.

Als partner van de Amstel Gold Race wil Lotto nog eens het belang onderstrepen van top- en de breedtesport want in hetzelfde weekend vindt de wedstrijd- en de toerversie plaats. De toerversie op zaterdag 18 april is ook meteen de aftrap voor ‘De 6 van Lotto’, dat eerder deze week werd geïntroduceerd.
De wielerploeg van Team LottoNL-Jumbo, opgericht door Lotto en de enige Nederlandse ploeg in de UCI World Tour, zal zondag 19 april ook aan de start staan van de Amstel Gold Race.

Met de introductie van ‘De 6 van Lotto’ eerder deze week steunt Lotto ook de toerfietsers in Nederland. Deelnemers die tenminste één toertocht uitrijden maken kans om‘prof voor een dag’ te worden tijdens de laatste toertocht ‘De 6e van Lotto’. De aftrap van ‘De 6 van Lotto’ wordt gedaan met de toertocht van de Amstel Gold Race op zaterdag 18 april.

De Amstel Gold Race, een Nederlandse eendaagse wielerwedstrijd voor profrenners die sinds 1966 jaarlijks wordt gehouden in de Limburgse heuvels, is de enige World Tour die in Nederland wordt gehouden.
Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race: ”De Amstel Gold Race is uitgegroeid tot het grootste wielerspektakel van Nederland, voor amateurs en profrenners. Op zaterdag starten 15.000 wielerliefhebbers in de toerversie, en op zondag is de 50ste editie van de Amstel Gold Race voor prof renners. Top- en breedtesport komen in dit weekend samen, en daarom is Lotto een logische partner voor de Amstel Gold Race.”

Marketing directeur De Lotto Arno de Jong: "Als partner van de Amstel Gold Race laten we zien dat we ons sterk maken voor de top- en de breedtesport in Nederland. In het weekend van 18 en 19 april komt alles bij elkaar: op zaterdag; fietsen de toerfietsers de eerste van ‘De 6 van Lotto’ en op zondag staat Team LottoNL-Jumbo aan de start van de wedstrijdversie.”

Lotto maakt zich al meer dan 40 jaar sterk voor de Nederlandse sport. Jaarlijks draagt De Lotto meer dan 42 miljoen euro af aan zowel top- als breedtesport (amateursport).