Lotto ondersteunt waterpolo KNZB

De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en De Lotto hebben een overeenkomst getekend waarmee Lotto sponsor wordt van de Nederlandse selecties waterpolo voor dames en heren.

Het betreft een overeenkomst tot en met de Olympische Spelen 2012 in Londen. Met deze overeenkomst wil Lotto haar verbondenheid met sport en waterpolo verder uitdragen. Daarnaast heeft De Lotto als doelstelling meer afdracht voor de Nederlandse sport te genereren.

De KNZB is zeer verheugd over de samenwerking met Lotto. Jan Kossen, directeur KNZB, geeft aan: “Naast hoofdsponsor Widex hebben wij nu een tweede sponsor voor het waterpolo kunnen vinden. Na het gouden succes in Beijing zijn we op zoek gegaan naar een extra partner voor onze waterpolo teams. Widex had voor de Olympische Spelen al aangegeven met ons door te willen gaan. In Lotto hebben we een partij gevonden die daar naadloos bij past. Ons damesteam heeft miljoenen harten gestolen tijdens de Olympische Spelen. Het kost heel veel inzet in Londen een vergelijkbaar resultaat te bereiken. Daar past een partner bij die de sport in zijn genen heeft en gewend is met net zo’n ambitie te werken als onze waterpolo dames. Wij hopen dat de miljoenen Lotto-spelers fan worden van onze waterpolo teams (als ze dat al niet zijn), want dat is uiteindelijk alleen maar goed voor de sport.”

Ook commercieel directeur Frank Bijman van De Lotto is blij met de samenwerking tussen Lotto en de KNZB: “De band tussen Lotto en de KNZB middels Lotto ambassadeurs Marleen Veldhuis, ex-waterpoloster, en Pieter van den Hoogenband maken we nu concreet. Meer dan 30.000 mensen zijn actief bezig met deze extreem fysieke sport. Om de verwachtingen na ‘de gouden medaille van Beijing’ waar te kunnen maken heeft de KNZB met de nieuwe coach Mauro Maugeri een intensief programma opgesteld. Daar is geld voor nodig en daaraan willen wij als Lotto graag een bijdrage leveren. Wij zijn trots dat wij ons kunnen verbinden aan deze specifieke tak van sport en kunnen helpen bij het bereiken van meer mooie overwinningen. We zullen de ontwikkelingen naar London 2012 toe met veel interesse volgen.

Naast de contractondertekening tussen de KNZB en De Lotto, overhandigde Pieter van den Hoogenband als hoofdambassadeur van Lotto vandaag ook een symbolische cheque ter waarde van 1.049.434 euro aan de Koninklijke Nederlandse Zwembond. Dit jaar ontvangt de Nederlandse sport namelijk een recordbedrag van 47 miljoen euro uit de Lotto-afdracht van 2008 en dit geld wordt verdeeld over ruim 70 sportbonden.