Lotto steunt toertochten met De 6 van Lotto

(Toerfietsers in Nederland kunnen dit jaar rekenen op extra support. Lotto, onderdeel van kansspelorganisatie De Lotto, zal dit jaar namelijk zes aansprekende toertochten in Nederland omarmen: ‘De 6 van Lotto'.

Deelnemers die tenminste één toertocht uitrijden maken kans om ‘prof voor een dag'' te worden tijdens de laatste toertocht ‘De 6e van Lotto''. De aftrap van ‘De 6 van Lotto'' wordt gedaan met de toertocht van de Amstel Gold Race op 18 april.Lotto maakt zich sterk voor de Nederlandse sport, omdat sport aan de basis van een gezonde en krachtige samenleving staat. Jaarlijks draagt De Lotto al meer dan 40 miljoen euro af aan zowel top- als breedtesport (amateursport). Door het steunen van de zes toertochten onderstreept Lotto nog eens het belang van breedtesport in Nederland.

Deelnemers die tenminste één tocht van de eerste vijf uitrijden maken kans om tijdens de 6e toertocht op 17 oktober even ‘prof voor een dag'' te worden. Zij fietsen niet alleen mee met de Team LottoNL-Jumbo ploeg maar krijgen bovendien toegang tot alle faciliteiten die de renners gewoonlijk genieten voor en tijdens een etappe. Zo ontbijten en lunchen ze als een prof, krijgen ze een meet en greet met de ploeg, fietsen ze in op de Tacx voor de bus, is er massage beschikbaar en krijgen de fietsen zelfs een schoonmaakbeurt achteraf.

In samenwerking met de NTFU en diverse toertocht organisaties werden de 5 toertochten geselecteerd en wordt zichtbaarheid richting de toerfietsers vergroot. De 6e en laatste toertocht, toepasselijk ‘De 6e van Lotto'' genoemd, is een openbare toertocht.

1. Amstel Gold Race - 18 april 2015
2. Boretti Classico - 2 mei 2015
3. Toerversie Utrecht - 27 juni 2015
4. Ride for the Roses - 6 september 2015
5. Dam tot Dam Fietsclassic - 20 september 2015
6. De 6e van Lotto - 17 oktober

De grootste wielersportbond van Nederland, de NTFU, ziet een groeiende trend in het fietsen. Haar ledenaantal is de laatste jaren fors gegroeid.Directeur Arjan de Vries juicht de komst van ‘De 6 van Lotto'' toe: "Ik ben blij dat de Lotto ons heeft benaderd om samen op te trekken in dit project. Lotto is al jarenlang partner in sport. Daar profiteert ook de NTFU van. Met het oog op de toekomst van de sport zie ik in de Lotto een uitstekende partij om toertochten in Nederland nog aantrekkelijker te maken."Marketing directeur van De Lotto Arno de Jong: "We willen de sport verder helpen. Met de oprichting van Team LottoNL-Jumbo, een gecombineerde schaats- en wielerploeg, onderstrepen we al dat we er zijn voor de topsport. Door deze ‘De 6 van Lotto'' toertochten te omarmen laten we de 800.000 amateurfietsers in Nederland zien dat we ons ook sterk maken voor de breedtesport. En we bieden toerfietsers de unieke kans om zich voor een dag echt onderdeel van Team LottoNL-Jumbo te zijn!"

In het komende nummer van Sponsorreport, dat volgende week verschijnt, een zeer uitgebreid interview met Arno de Jong over de totstandkoming van Team LottoNL-Jumbo.