Meer geld vanuit VriendenLoterij

56,6 miljoen euro gaat er in 2017 naar Nederlanders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In vergelijking met vorig jaar is er vanuit de VriendenLoterij 3,7 miljoen euro meer beschikbaar voor goede doelen.

Er nemen zo’n half miljoen mensen deel aan de VriendenLoterij. De helft van ieder door hen gekocht lot gaat naar goede doelen die zich richten op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van Nederlanders. Hierdoor kunnen er in Nederland nieuwe maatschappelijke initiatieven en projecten van de grond komen, waarmee mensen net dat zetje krijgen dat ze verder helpt of waarmee vrijwilligers worden gesteund bij hun werk.Zo kan het Nationaal Ouderenfonds dankzij een schenking van € 495.000,- een mantelzorgprogramma bij dementie ontwikkelen. Deze schenking komt bovenop de reguliere bijdrage van € 1.933.230,- die het Nationaal Ouderenfonds over 2016 van de VriendenLoterij ontvangt.Villa Pinedo krijgt een schenking van € 250.000,- om beschadiging bij kinderen in (v)echtscheidingen te voorkomen of verzachten aan de hand van een buddyproject.

De 18 Eredivisieclubs kunnen dankzij hun supporters dit jaar een recordbedrag van in totaal ruim € 4 miljoen voor de eigen jeugdopleidingen verdelen. Nog niet eerder brachten de fans in een jaar tijd zo''n hoog bedrag bij elkaar. Vorig jaar was het opgehaalde bedrag ruim € 3,8 miljoen. Voor het twaalfde jaar op rij voert de Feyenoordachterban de lijst aan. De supporters brachten ruim € 1,2 miljoen bij elkaar. Nagenoeg alle clubs zagen een groei in de opbrengsten voor hun jeugdopleiding, waarbij PEC Zwolle en Excelsior zelfs groeicijfers lieten zien van boven de 10%.

Foto: Roy Busker