Staatsloterij stopt sponsoring clubvoetbal

De Nederlandse Staatsloterij stopt aan het einde van dit seizoen met het sponsoren van het Nederlandse clubvoetbal.

Vandaag maakte de Nederlandse Staatsloterij bekend dat de, in juni 2005 aflopende, sponsorcontracten met Ajax, Feyenoord en PSV niet worden verlengd. De kansspelorganisatie blijft wel sponsor van de KNVB omdat dat contract nog doorloopt tot en met het WK 2006.

Ajax en PSV zijn tien seizoenen ondersteund door de Nederlandse Staatsloterij. Het sponsorcontract met Feyenoord heeft acht seizoenen beslagen. Vergroting van de naamsbekendheid van de Staatsloterij en het creëren van goodwill bij het publiek waren de belangrijkste doelstellingen van het sponsoren van de nationale topclubs. De Staatsloterij zegt dat deze doelstellingen ruimschoots zijn gerealiseerd.

Het nieuwe sponsorbeleid van de Nederlandse Staatsloterij wil zich richten op de verdieping van de merken Staatsloterij en Dayzers. De Nederlandse Staatsloterij oriënteert zich op sponsorprojecten die haar positie als 'meest oranje bedrijf van Nederland' verder kunnen versterken. Daarnaast moet vanuit toekomstige sponsorprojecten een duidelijke link worden gelegd naar de

loterijspecifieke sterke kanten van de Staatsloterij en Dayzers. Tegen het einde van dit jaar wordt het nieuwe sponsorbeleid van de Nederlandse Staatsloterij vastgesteld.