Toto en KNVB vernieuwen samenwerking

Vanaf het nieuwe voetbalseizoen gaan Toto en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) een vernieuwde samenwerking aan waarmee Toto hoofdsponsor wordt van het Nederlandse amateurvoetbal.

Toto doneert jaarlijks een groot bedrag aan het amateurvoetbal via de KNVB. Dit jaar doneerde Toto een recordbedrag van ruim vier miljoen. Om meer zichtbaarheid te geven aan de relatie tussen Toto en het amateurvoetbal zal de KNVB Toto vanaf het nieuwe seizoen met verschillende middelen ondersteunen.

Zo zal er meer zichtbaarheid bij de verenigingen zijn en biedt de KNVB ondersteuning in de benadering naar de clubs, zodat de clubs via Toto geld voor de clubkas kunnen genereren. Clubs die zich bij Toto aanmelden via bijvoorbeeld www.toto.nl, ontvangen voor elk lid dat via toto.nl deelneemt een provisie van 10% over de totale omzet. Daarnaast ontvangt de club voor elk deelnemend lid eenmalig 4,50 euro.

'Wij zijn erg blij met de vernieuwde samenwerking tussen Toto en de KNVB. Toto en het amateurvoetbal en de KNVB zijn altijd met elkaar verbonden geweest. In het verleden werd Toto op de clubs verkocht. De inkomsten waren toen al bedoeld voor de clubkas van voetbalclubs. Tot op de dag van vandaag vloeit nog steeds een heel groot deel van de opbrengst van De Lotto, waar Toto een onderdeel van is, naar het amateurvoetbal'', aldus Frank Bijman commercieel directeur De Lotto.

Ook Anton Binnenmars, plaatsvervangend directeur amateurvoetbal van de KNVB, is verheugd over de nieuwe afspraken. ,,De afdracht van Toto is onmisbaar voor het amateurvoetbal. Meer dan 1,2 miljoen voetballers worden op deze manier geholpen. Met dit bedrag kan de KNVB zijn maatschappelijke rol uitbouwen, het voetbal verder ontwikkelen en spelers de kans bieden langer actief te zijn op het voetbalveld.''

Naast de provisie kunnen de clubs met Toto ook sparen voor extra gratis voetbalmaterialen. Wanneer hun leden bij Toto een bepaalde inleg hebben bereikt, ontvangt de club een tegoedcode waarmee gratis voetbalmaterialen besteld kunnen worden. De club met de hoogste inleg in verhouding tot het aantal seniorenleden wint het sponsorbedrag van 10.000 euro netto.