Toto ‘scoort’ 4,4 miljoen voor het amateurvoetbal

Namens de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond) heeft directeur amateurvoetbal Jan-Dirk van der Zee vandaag uit handen van Arno de Jong, marketing directeur van Toto een symbolische cheque van 4.405.128 euro overhandigd gekregen.

Het bedrag werd voor de KNVB bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht onthuld door You Tube-held/vrijetrappenspecialist, Bas van Velzen. Het bedrag dat De Lotto, waarvan Toto onderdeel is, afdraagt aan de KNVB is volledig bestemd voor de ontwikkeling van het amateurvoetbal.

Jan-Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB was verheugd: "In Nederland hebben we ruim 1,2 miljoen voetballers en met dit fantastische bedrag kunnen we voor al deze mensen blijven investeren in ons voetbal. Voetbal is voor iedereen en dat willen we dus laagdrempelig houden. Ook biedt dit geld ons de ruimte om te investeren in nieuwe voetbalvormen om nog meer mensen te laten voetballen. In het verleden hebben we dit kunnen doen met bijvoorbeeld 35+ en 45+ voetbal en G-voetbal. Ook gebruiken we een deel van het bedrag om specifieke onderdelen van het amateurvoetbal te versterken. We zetten ons al jaren in om het zaal-, jeugd- en vrouwenvoetbal naar een hoger plan te tillen. Zo hebben we vorig jaar bijvoorbeeld kunnen bewerkstelligen dat het aantal mini- en F-pupillen bij de meisjes met meer dan 17% is gegroeid.”

Ook marketing directeur Arno de Jong van Toto was tevreden: "Dat Toto, via de afdracht van NOC*NSF, dit jaar bijna 4,4 miljoen euro heeft kunnen afdragen aan de KNVB stemt tot tevredenheid. Ook in de toekomst blijven we ons inzetten voor het Nederlands voetbal en geldt 'hoe meer Toto spelers, hoe hoger de afdracht aan de sport'.”
Overigens is het bedrag dit jaar wel minder dan vorig jaar toen via Toto bijna 4,9 miljoen euro werd opgehaald voor het amateurvoetbal.