Unibet nieuwe sponsor van De Graafschap en Telstar

Unibet, aanbieder van online sportweddenschappen, is de nieuwe sponsor van De Graafschap en Telstar. Het partnership omvat commerciële activiteiten en maatschappelijke initiatieven. Om het partnership af te trappen organiseren Unibet, De Graafschap en Sc Telstar De Kist Cup, een voetbaltoernooi dat wordt opgedragen aan clublegende Simon Kistemaker, die vorig jaar overleed aan kanker. De opbrengsten van het toernooi gaan naar Support Casper en worden ingezet voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur De Graafschap: “Ik ben trots op de samenwerking met Unibet. De Kist Cup betekent, na het overlijden van clublegende Simon Kistemaker en zijn vrouw Thea vorig jaar, erg veel voor ons. We geloven in de kracht van sport om ook op maatschappelijk vlak impact te maken, en daarin hebben we een partner gevonden in Unibet. Daarnaast zien we dat veel van onze supporters graag een paar euro inzetten om de wedstrijdspanning te vergroten. Unibet biedt daarvoor een betrouwbaar platform. Het is belangrijk dat er zicht blijft op het verantwoord wagen van een gokje.”

Lennart Kessels, General Manager Nederland van Unibet: “Unibet houdt van voetbal. De karakteristieke en trotse voetbalcultuur van De Graafschap sluit hier naadloos op aan. Door ons partnership met De Graafschap kan Unibet bijdragen aan de samenhorigheid binnen de club. Unibet wil de supporters, vrijwilligers en clublegendes van de Achterhoekse trots centraal te zetten. Te beginnen met het organiseren van de Kist Cup ter ere van oud-trainer en clublegende Simon Kistemaker.”

Telstar

Pieter de Waard, algemeen directeur Telstar: “De Witte Leeuwen en Unibet zijn beide maatschappelijk betrokken partijen. Daar we nu de handen ineenslaan vind ik geweldig. Door de Kist Cup te organiseren, die we opdragen aan clublegende Simon Kistemaker en zijn vrouw Thea, dragen we bij aan onderzoek naar kanker. We hebben even getwijfeld of we een betting partner wilde toen de markt openging maar we zijn blij met de maatschappelijke insteek van Unibet. We kijken er naar uit om samen met Unibet jaarlijks nog meer projecten op te pakken, waaronder de Alltogether Challenge, om zo een nog grotere impact te maken in de samenleving."

Nogmaals Lennart Kessels: "Telstar heeft als club altijd oog gehad voor maatschappelijke kwesties. Dankzij onze samenwerking kunnen we de maatschappelijke kracht van sport verder vergroten. Dat is ook precies wat we met Unibet Impact willen doen. Bovendien eren we met de Kist Cup niet alleen een clublegende maar versterken we ook de saamhorigheid tussen clubs. Het is fantastisch om te zien hoe dit bij Telstar en de Graafschap leeft.”