Unibet ontvangt vergunning voor Nederland

Unibet heeft vandaag een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit gekregen om online casino spellen en weddenschappen op sport in Nederland aan te bieden.

Bij de eerste verdeling van de licenties in oktober vorig jaar moest Unibet nog verplicht 'op het strafbankje' plaatsnemen. Nu de vergunning binnen is zal Unibet binnen enkele dagen live gaan via Unibet.nl. Unibet is de negentiende online aanbieder die een vergunning in Nederland ontvangt. Unibet was in Nederland voorafgaand aan de legalisering van het online wedden een van de meest populaire en bekende aanbieders. Op sponsoringgebied had Unibet al voorcontracten getekend met Ajax en AZ Alkmaar. Deze partnerships en de vorm van de samenwerkingen zal nu ongetwijfeld snel bekend worden.

Henrik Tjärnström, de CEO van de Kindred Group, reageerde verheugd op het verkrijgen van de licentie in Nederland voor Unibet: “Wij zijn verheugd dat wij een Nederlandse vergunning hebben ontvangen. Nederland is een grote en belangrijke Europese markt voor Kindred Group. De afgelopen tien jaar hebben wij ons sterk gemaakt voor een vergunningstelsel in Nederland en andere markten. Inmiddels hebben wij in 20 jurisdicties een vergunning. Nu is het moment om ook in Nederland te laten zien dat wij op een veilige en verantwoorde manier online kansspelen kunnen aanbieden. Als één van de grootste beursgenoteerde online kansspelaanbieders ter wereld willen wij onze kennis en ervaring inzetten om een actieve bijdrage te leveren aan een veilige Nederlandse onlinekansspelsector. Daarbij investeren wij in onderzoek en technologie om de kwaliteit van ons aanbod en platform continu te verbeteren.”

Anne-Jaap Snijders, Chief Commercial Officer van Kindred Group: “Op ons platform Unibet.nl kunnen Nederlandse consumenten in een betrouwbare omgeving online gokken. Ook lanceren wij binnenkort Unibet Impact, een uniek programma gebaseerd op samenwerkingen met maatschappelijke organisaties en vele partijen in de top- en amateursport. Via Unibet Impact zullen wij initiatieven ondersteunen op het gebied van verantwoord spelen, preventie van matchfixing en het bevorderen van de Nederlandse sport en sportcultuur.”

Op 14 september organiseert de Kindred Group een Capital Markets Day in Londen. Daar zal het bedrijf ingaan op de strategische richting van het bedrijf en de langetermijnstrategie voor de markttoetreding tot de gereguleerde Nederlandse kansspelmarkt.