VriendenLoterij blijft Fonds Gehandicaptensport steunen

De VriendenLoterij verlengt haar steun aan Fonds Gehandicaptensport met vijf jaar. Sinds 2001 heeft Fonds Gehandicaptensportruim 5,5 miljoen euro ontvangen van 1% FairShare-partner de VriendenLoterij.

In het laatste jaar van de overeenkomst is de samenwerking geëvalueerd. De Raad van Commissarissen van de VriendenLoterij heeft besloten om de samenwerking voort te zetten. In de periode 2016-2020 ontvangt Fonds Gehandicaptensport een jaarlijkse bijdrage van 250.000 euro.

Bij de VriendenLoterij kunnen deelnemers zelf bepalen naar welk goed doel de helft van hun inleg gaat. Dit heet geoormerkt meespelen.Deelnemers die niet zelf een specifiek goed doel bepalen, steunen met de helft van hun inleg tientallen organisaties, zoals Fonds Gehandicaptensport. Naast een jaarlijkse bijdrage van 250.000 euro ontving Fonds Gehandicaptensport in 2015 ook een geoormerkte bijdrage van ruim 122.000 euro.

Nike Boor, Directeur Fonds Gehandicaptensport: "Met de bijdrage van de Vriendenloterij en hun deelnemers kunnen wij mooie projecten realiseren ten gunste van de gehandicaptensport. Zo zijn (S)Cool on Wheels en Special Olympics initiatieven die wij financieren met de gelden van de VriendenLoterij.
(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject voor het basisonderwijs dat kinderen zelf laat ervaren hoe het is om met een handicap te sporten. Deelname aan activiteiten van Special Olympics geeft sporters met een verstandelijke handicap de kans om zich fysiek en mentaal te ontwikkelen, hun moed te tonen,plezier te beleven en samen met anderen te genieten.”

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen VriendenLoterij: "De VriendenLoterij vindt het belangrijk dat iedereen in Nederland kan sporten.Sport maakt je lichamelijk en geestelijk sterk voor het dagelijkse leven en is juist daarom voor mensen met een handicap essentieel. Wij zijn blij dat,dankzij onze deelnemers, Fonds Gehandicaptensport er ook de komende 5 jaar voor kan zorgen dat veel mensen met een beperking structureel kunnen sporten.”