VriendenLoterij blijft maatschappelijk partner Eredivisie

De VriendenLoterij blijft de maatschappelijk partner van de Eredivisie. Beide partijen werken al negen jaar op rij samen en zetten dit de komende drie jaar voort.

"De langdurige samenwerking tussen de Eredivisie en de VriendenLoterij is uitermate plezierig en succesvol gebleken aldus Alex Tielbeke, directeur van Eredivisie CV. "De komende periode zullen we daarop voortborduren en ook zeker samen nieuwe initiatieven ontwikkelen."

"De VriendenLoterij wil een vriend zijn voor alle Nederlanders. Voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving. En voor deelnemers die grote prijzen kunnen winnen. Met deze samenwerking kunnen we dat verder kracht bijzetten", aldus Michiel Verboven, managing director VriendenLoterij.

Fans van Eredivisieclubs steunen de jeugdopleiding van hun favoriete club door mee te spelen in de VriendenLoterij. De meeste kinderenstromen uiteindelijk niet door naar het betaalde voetbal. De steun aan de jeugdopleidingen zorgt er dan ook voor dat kinderen naast hun voetbalopleiding ook goede scholing krijgen voor een zekere toekomst. Met de VriendenLoterij-bijdrage worden daarnaast ook diverse maatschappelijke projecten van clubs zoals wijk-en schoolprogramma´s mogelijk gemaakt. Door de jarenlange samenwerking met de Eredivisie zijn duizenden basisschoolkinderen gezonder gaan leven en eten en hebben zij hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen.

De VriendenLoterij reikt ieder seizoen de prijs voor Maatschappelijk Speler van het Jaar uit. Elk jaar wordt de Eredivisiespeler die een echte voorbeeldfunctie vervult richting de jeugd en zich inzet voor een sterkere samenleving, beloond met een prijs. De winnaar kiest vervolgens een maatschappelijk project waaraan dit bedrag ten goede komt. Hiermee wordt de maatschappelijke rol van voetbal extra benadrukt.