VriendenLoterij verdeelt 48,7 miljoen euro

De Vriendenloterij heeft vorig jaar ruim 97,5 miljoen euro binnengehaald. Van dat bedrag gaat zo’n 48,7 miljoen euro naar goede doelen, ongeveer een half miljoen meer dan in 2012. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt tijdens het Goed Geld Gala in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

De Vriendenloterij steunt 43 goede doelen en 3200 clubs en verenigingen, waaronder KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland en Jantje Beton met een vaste bijdrage. De loterij maakt daarnaast elk jaar donaties aan een aantal speciaal gekozen projecten. Zo krijgt Fonds Slachtofferhulp dit jaar geld voor het opzetten van een landelijk netwerk Centrum Seksueel Geweld. Het interactieve platform #4vrienden, een initiatief van (oud-)voetballers Ruud van Nistelrooy, Dirk Kuyt, Edwin van der Sar en Giovanni van Bronckhorst, krijgt dit jaar ook een bijdrage.

Imme Rog, Managing Director van de VriendenLoterij: ‘Wij zijn erg blij dat we, dankzij onze deelnemers, een nog hoger bedrag dan vorig jaar bij elkaar hebben kunnen brengen. De VriendenLoterij bekommert zich om Nederlanders die minder geluk hebben gehad of kwetsbaar zijn en op eigen krach tiets van hun leven willen maken. Via onze goede doelen geven we hen een steuntje in de rug om mee te kunnen doen in de samenleving.’

De jeugdopleiding van Feyenoord is weer de meest gesteunde jeugdvoetbalopleiding van de VriendenLoterij. De VriendenLoterij steunt juist jeugdopleidingen, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding goede scholing krijgen voor een zekere toekomst.
Vorige week maakte de Nationale Postcodeloterij bekend dit jaar een recordbedrag van ruim 302 miljoen euro te doneren aan 101 goede doelen. De BankGiro Loterij verdeelde deze week 62,5 miljoen aan cultuurorganisaties.