ABN AMRO verlengt culturele sponsorcontracten

ABN AMRO heeft afgelopen week de sponsorcontracten met Nederlands Dans Theater en met Singer Laren verlengd. Met NDT is het contract verlengd tot en met 31 december 2020, met Singer Laren tot en met 31 december 2021.

Het Nederlands Dans Theater (NDT) is een toonaangevend instituut dat zowel nationaal als internationaal elk jaar weer een schitterend en gevarieerd programma aanbiedt. “Wij zijn er trots op dat we in dit 60e jubileumjaar het contract met het NDT hebben verlengd”, zegt Ilona Roolvink, Sr. Brand Activation Manager Kunst & Cultuur van ABN AMRO. “We willen moderne dans hiermee bereikbaar maken voor een breder publiek en vinden het belangrijk om deze uitzonderlijk getalenteerde dansers, die hun leven volledig in het teken stellen van hun passie, te ondersteunen.”

Ook Janine Dijkmeijer, Algemeen directeur van Nederlands Dans Theater, is blij met de verlenging. "We zijn trots dat ABN AMRO al sinds 2012 Founding Partner is van NDT, een partnerschap dat tot NDT’s grote vreugde een structurele vorm heeft aangenomen. Merkbaar effect van een samenwerking komt immers met de jaren. ABN AMRO en NDT vinden elkaar in een sterke focus op talentontwikkeling en investering in bijzonder gedreven mensen. We zijn daarom ontzettend blij met het vertrouwen dat ABN AMRO opnieuw in ons gezelschap toont.”

Op de foto: Janine Dijkmeijer (links) en Ilona Roolvink (Foto: Hannie Verhoeven)

Singer Laren

Sinds 1992 is ABN AMRO hoofdsponsor van Singer Laren. Deze duurzame relatie is onlangs verlengd tot en met 31 december 2021. “Een museum, met een schitterend in 2017 verbouwd theater en een door Piet Oudolf ontworpen beeldentuin, maakt Singer Laren uniek in haar soort”, zegt Roolvink over de samenwerking met Singer Laren. “We merken dat onze relaties het waarderen om uitgenodigd te worden in Singer Laren.”

Evert van Os, algemeen directeur van Singer Laren: “Als museum en theater investeren we altijd in de lange termijn. Wij zijn blij met de duurzame relatie met ABN AMRO van meer dan 26 jaar. In die jaren hebben we veel meegemaakt en ABN AMRO heeft al die jaren als een betrouwbare partner aan onze zijde gestaan. We voelen ons nu gesteund door het verlenging van dit partnership.”

Op de foto: Evert van Os (links) en Ilona Roolvink (foto: Hannie Verhoeven)

Duurzaamheidsambities

Afgelopen jaar beleefde Singer Laren met 240.000 bezoekers een recordjaar. Dankzij een belangrijk schenking wordt een nieuwe museumvleugel gebouwd en met veel particuliere hulp gaat ook het bestaande museum worden gerenoveerd. Voor deze nieuwbouw en renovatie heeft Singer Laren heldere duurzaamheidsambities geformuleerd.

“Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de purpose en strategie van ABN AMRO. In de komende periode zal ABN AMRO een belangrijke partner zijn bij de invulling van de duurzaamheidsambities van Singer Laren”, aldus Roolvink.