Ahrend partner Keith Haring-tentoonstelling

De Kunsthal Rotterdam presenteert dit najaar een grote tentoonstelling rondom het leven en het werk van de invloedrijke Amerikaanse kunstenaar en activist Keith Haring (1958-1990). Ahrend, Schoonenberg, BankGiro Loterij, VSB fonds, Nationale-Nederlanden, Delta Lloyd en Mediacenter Rotterdam ondersteunen de tentoonstelling.

Keith Haring: ‘The Political Line'' is de eerste tentoonstelling over Keith Haring in Nederland die ingaat op de sociale en politieke aspecten van zijn levenswerk. Met zijn gewaagde, onmiskenbaar eigen stijl ontketende Keith Haring, een protegé van Andy Warhol, een revolutie in de kunst van de jaren tachtig. Van 20 september 2015 tot en met 7 februari 2016 wordt aan de hand van ruim 120 kunstwerken een onderbelichte kant van de kunstenaar tentoon gesteld. De thematische opstelling van de kunstwerken in ‘The Political Line'' toont hoe toegewijd Haring zich heeft ingezet voor sociale en politieke vraagstukken in zijn tijd.

Voor Ahrend sluit de samenwerking tussen het bedrijf en de tentoonstelling goed aan bij het MVO-beleid van Ahrend. Ahrend heeft sinds 1997 een eigen Cultuurfonds, waarbij het onder de aandacht brengen van design ondereen breed publiek één van de pijlers is. Deze pijler sluit goed aan op de filosofie van Keith Haring ‘Kunst is voor iedereen’. Vanuit deze filosofie geeft Ahrend de komende tijd toegangskaarten weg via haar Social Media kanalen.De Keith Haring tentoonstelling werd behalve door Ahrend ook mede mogelijk gemaakt door Schoonenberg, BankGiro Loterij, VSB fonds,Nationale-Nederlanden, Delta Lloyd en Media Center Rotterdam.