BankGiro Loterij verlengt bijdrage aan Van Gogh Museum

De BankGiro Loterij verlengt haar jaarlijkse bijdrage aan het Van Gogh Museum met vijf jaar.

De BankGiro Loterij is dé cultuurloterij van Nederland. Jaarlijks steunt zij het Van Gogh Museum. Deze bijdrage wordt nu verlengd met vijf jaar. Axel Rüger. directeur Van Gogh Museum: "Wij zijn zeer blij en vereerd. Dankzij de zeer royale bijdrage van de BankGiro Loterij kunnen wij meedoen op de kunstmarkt en worden wij in staat gesteld om belangrijke kunstwerken aan onze collectie toe te voegen."

Naast substantiële kunstaankopen worden ook andere projecten mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij. Zo heeft de BankGiro Loterij dit jaar ruimhartig bijgedragen aan de succesvolle tentoonstelling Van Gogh & Japan in het Van Gogh Museum.

Daan Peters, managing director BankGiro Loterij: "Wij zijn verheugd de samenwerking met het Van Gogh Museum te kunnen verlengen. Samen met drie andere Rijksmusea (Rijksmuseum, Mauritshuis en Kröller-Müller Museum) beheert het Van Gogh Museum een substantieel deel van de Collectie Nederland. Mede dankzij de bijdrage van de BankGiro Loterij kan deze collectie worden aangevuld en onderhouden. Bovendien kan het museum de bijdrage aanwenden voor het toegankelijk maken van de collecties voor het grote publiek."
Axel Rüger: ‘Door het diverse karakter van de deelnemers van de BankGiro Loterij, worden wij in staat gesteld nieuw publiek in ons museum te verwelkomen. Wij willen alle deelnemers van de BankGiro Loterij enorm bedanken!’