Canon sponsort Theater de Maaspoort

Canon Europe wordt sponsor van Theater de Maaspoort in Venlo. Canon wil daarmee invulling geven aan haar ambitie met andere bedrijven te investeren in kunst en cultuur in de regio Noord Limburg en de verdere uitbreiding van het theater.

Theater de Maaspoort is als onderdeel van de herontwikkeling van de Maasboulevard in Venlo uitgebreid en gerenoveerd en is één van de meest markante gebouwen aan de Maas. Dankzij de sponsorovereenkomst met Canon is het theater in staat een hoogwaardig en toegankelijk cultureel aanbod te ontwikkelen. De Maaspoort gebruikt het sponsorgeld voor de verdere inrichtingen aankleding van de nieuwe foyer en Frans Boermanszaal en steekt het in de totale exploitatie van het theater.

Wethouder Stephan Satijn (Economische Zaken en Hoger Onderwijs) vindt het sponsorship een belangrijk signaal van Canon Europe.‘Naast de eerder geschonken Canon-Océ Leerstoel voor Business Services Innovation is dit in feite het tweede geschenk aan Venlo. Canon benadrukt hiermee de verbondenheid en de goede relatie met onze stad en regio. Dat was ook de voornaamste reden van ons bezoek aan Tokyo in juni. De relatie met Canon is voor Venlo van groot belang."

‘Theater de Maaspoort gaat een positieve toekomst tegemoet en is een toonaangevend gebouw in Venlo, een cultureel icoon aan de Maas.Cultuur is voor onze stad erg belangrijk. De ambitie van Venlo en vele bedrijven in deze regio om hoger opgeleiden te inspireren en te binden, hangt hiermee samen. Canon is &&n van de bedrijven die zich bewust is van het belang om juist in deze tijd te investeren in cultuur’, zegt Leon Thommassen, directeur van Theater de Maaspoort. "Het geïnvesteerde geld wordt gebruikt om de inrichting en aankleding van de nieuwe foyer en zaal te bekostigen en de exploitatie te ondersteunen. We hopen dat veel bedrijven het voorbeeld van Canon zullen volgen."

Theater de Maaspoort biedt een hoogwaardige en zeer gevarieerde programmering en vervult een belangrijke regionale functie in Noord-Limburg. Een belangrijke factor voor de kwaliteit van het vestigingsklimaat van Venlo en omgeving is de aanwezigheid van cultuur’,benadrukt James Leipnik, Chief of Communications van Canon Europe. ‘De rol van Theater de Maaspoort is hierbij zeer waardevol, zowel voor de bewoners als het bedrijfsleven in de regio. We zijn er trots op dat Canon Europe als sponsor een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van een rijk en gevarieerd cultureel aanbod."