Canon stopt samenwerking met World Press Photo

De World Press Photo Foundation en Canon hebben hun partnerschap na 27 jaar beëindigd. De beslissing is genomen na een herbeoordeling van de strategieën van beide organisaties. 31 december 2018 was de laatste dag dat de twee partijen samen optrokken.

Tegelijkertijd is de samenwerking tussen de Nederlandse Postcode Loterij en World Press Photo met vijf jaar verlengd. De Postcode Loterij steunt World Press Photo komende periode met 2,5 miljoen euro in totaal. De kansspelorganisatie is sinds 2004 partner van World Press Photo.

World Press Photo bedankt Canon voor de jarenlange steun. Lars Boering, managing director van de World Press Photo Foundation, zei: "De foundation is een non-profit, goede doelen organisatie en al onze inkomsten ondersteunen onze missie. Bijna tweederde van onze inkomsten komt via de ondersteuning door grote partners als de Nederlandse Postcode Loterij die erg belangrijk zijn om onze programma’s uit te voeren. We waarderen de belangrijke bijdrage die Canon meer dan een kwart eeuw heeft gedaan en zijn blij dat we samengewerkt hebben in onze gemeenschappelijke doelstelling om de visuele storytelling te ondersteunen."

Alessandro Stanzani, Executive Vice President of Imaging Technologies & Communication Group, Canon Europe zei: “We zijn trots op het werk dat we samen hebben gedaan. Canon Europa blijft het belang van foto- en video-journalisten die net een stapje verder gaan erkennen en die de verhalen vertellen die verteld moeten worden. We blijven volledig toegewijd aan visual storytelling en onze rol daarin.”