Crowdfundingplatform voor cultuurtalenten

Dat crowdfunding voor sporttalenten werkt, heeft Talentboek.nl inmiddels wel bewezen. Meer dan zeven ton is opgehaald voor de ambities van de toekomstige sporttoppers. Dat crowdfunding voor talenten uit de kunst en cultuur ook gaat werken, kan Talentboek nu laten zien. Dankzij ABN AMRO heeft initiatiefneemster Yvonne van Gennip een crowdfunding-website voor talentvolle zangers en muzikanten kunnen ontwikkelen.

Op 27 augustus lanceert Yvonne van Gennip samen met Karin Bloemen Talentboek-Cultuur op de Uitmarkt in Amsterdam.

Met de lancering van Talentboek voor kunst- en cultuurtalenten wordt een wens van oud-schaatsster en initiatiefneemster van Talentboek, Yvonne van Gennip, vervult. Yvonne van Gennip: "We zien dat een financieel tekort voor talenten een groot probleem is. Met Talentboek.nl hebben we veel sporttalenten kunnen helpen. Prachtig dat we dit nu ook voor talenten uit de kunst en cultuur kunnen doen.”

Talentboek is een crowdfundingplatform voor talenten. Op de website kunnen de talenten zichzelf presenteren om zo in contact te komen met donateurs en sponsors. Sinds 2014 heeft Talentboek daarmee meer dan 850 talenten kunnen helpen waarvoor ruim zeven ton euro opgehaald is. Hiermee levert Talentboek een substantiële bijdrage aan topsport en talentontwikkeling, voor ABN AMRO een reden om samen te werken in Talent Centraal.

Het programma van Talent Centraal, dat een samenwerking is tussen ABN AMRO, De SportMaatschappij, Helden, Talenboek en Sporttop, ondersteunt jongen mensen bij het realiseren van hun droom in sport, kunst en cultuur. Het programma helpt talenten een jaar lang in hun ontwikkeling op de domeinen: kennis, imago, geld en carrière. Dit jaar bestaat de groep deelnemers voor het eerst naast sporttalenten ook uit kunst- en cultuurtalenten. Dit omdat we geloven dat deze talenten voor dezelfde uitdaging staan. Voor hen is een platform voor crowdfunding dan ook zeer wenselijk.

Ernst Boekhorst, Manager Brand, Sponsoring & Foundation van ABN AMRO: "We beseffen ons dat naast de ontwikkeling van de domeinen kennis, carrière en imago, geld ook een belangrijk onderwerp is in je loopbaan. We zijn erg blij dat we nu naast sporttalenten ook kunst- en cultuurtalenten dezelfde kansen kunnen bieden met Talentboek – Cultuur. We hopen hierdoor dat deze talenten hun dromen en ambities waar gaan maken."
Aanstaande zondag wordt tijdens de Uitmarkt op het ABN AMRO podium Talentboek – Cultuur gelanceerd. Van 13:00 tot 15:30 uur treden de talenten van Talent Centraal op het ABN AMRO podium op. Karin Bloemen presenteert deze talenten die zij de afgelopen maanden heeft mogen coachen. Na afloop van de optreden geven Karin en Yvonne van Gennip het officiële startsein van de crowdfundingwebsite voor cultuurtalenten.