Fujifilm en World Press Photo kondigen strategisch partnerschap aan

Fujifilm, een wereldleider op het gebied van fotografie en beeldverwerking, heeft een strategisch partnerschap met de World Press Photo Foundation aangekondigd. De samenwerking met Fujifilm zal fotografen ondersteunen in het vertellen van verhalen aan de wereld.

Fujifilm sponsort de prestigieuze World Press Photo wedstrijd en workshops onder leiding van experts tijdens de wereldwijde tentoonstellingen van de organisatie. Als onderdeel van dit partnerschap zullen de mondiale winnaars in elk van de vier categorieën van de World Press Photo-wedstrijd de modernste grootformaatcamera en -apparatuur van het FUJIFILM GFX-systeem winnen. Daarnaast is Fujifilm van plan om in samenhang met de World Press Photo Exhibition in tien steden over de hele wereld workshops onder leiding van experts te organiseren.

"Nu Fujifilm op 20 januari van dit jaar zijn 90e verjaardag viert, zijn we verheugd om dit strategische partnerschap tot stand te brengen, waardoor we kunnen bijdragen aan de groei van betrouwbare storytelling en wereldwijde communicatie door de kracht van fotografie”, zegt Masato Yamamoto, directeur, Executive Vice President, General Manager van de Imaging Solutions Division, FUJIFILM Corporation. "Door dit partnerschap met de World Press Photo Foundation ondersteunen we de creatieve individuen die betrokken zijn bij het dynamische veld van fotografie."

“We zijn erg blij om dit strategische partnerschap met Fujifilm aan te kondigen. Zij delen onze missie om de fotografische gemeenschap te ondersteunen die belangrijke verhalen en beelden naar de wereld brengt”, zegt Joumana El Zein Khoury, directeur van de World Press Photo Foundation. “Dit strategische partnerschap zal ons helpen meer mensen te bereiken, onze tentoonstellingen te verbeteren en de nieuws- en documentairefotografiegemeenschap rechtstreeks te ondersteunen.”

Sinds de oprichting in 1955 in Amsterdam, Nederland, organiseert de World Press Photo Foundation jaarlijks haar World Press Photo Contest. De winnende inzendingen worden geselecteerd door een internationale jury en tentoongesteld op World Press Photo Exhibitions die over de hele wereld worden gehouden. De World Press Photo Exhibition is een van de grootste fototentoonstellingen ter wereld en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.