IFFR verwelkomt Canon Nederland als sponsor

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) krijgt Canon als sponsor. Canon wordt naamgever van de Canon Tiger Awards voor Korte Films.

Voor elk van de drie winnaars ligt 3.000 euro klaar. Canon Nederland biedt de winnaars, inclusief de maker van de korte film die vanuit IFFR wordt genomineerd voor de European Film Awards 2013, bovendien ieder een Canon camera EOS-M met 22mm pancake lens.

Janneke Staarink, zakelijk directeur van het IFFR, zegt over de samenwerking: ''Wij zijn zeer verheugd dat Canon Nederland zijn naam verbindt aan onze Tiger Awards voor Korte Films. Canon is wereldwijd een begrip in innovatieve beeldtechnologie. Het IFFR biedt zowel jonge als ervaren filmmakers en kunstenaars de kans hun nieuwste werk te tonen aan een omvangrijk publiek en aan filmprofessionals uit de hele wereld. Juist in korte films verkennen de makers de nieuwste mogelijkheden van beelddragers en registratie op innovatieveen experimentele wijze.''

"De afgelopen jaren is Canon zich steeds meer gaan focussen op de film en TV productiewereld. Maar het gaat natuurlijk om het uiteindelijke resultaat. Shorts zijn een prachtige discipline op zichzelf die zich perfect lenen om de uitersten op te zoeken van zowel de creativiteit als de technologieën aan die zoektocht verbinden we ons heel graag aldus Hans Smittenaar,marketing director Canon Nederland.

Alle informatie over de 23 films die zijn geselecteerd in de Tiger Awards Competitie voor Korte Films 2013 is beschikbaar op de IFFR-website. Een internationale jury reikt de drie Canon Tiger Awards voor Korte Films uit op maandag 28 januari 2013 in Rotterdam.