Kleurige samenwerking voor 3 jaar tussen AkzoNobel en Museon

Afgelopen vrijdag 8 juli hebben Marie Christine van der Sman (directeur Museon Den Haag) en Kees Ekelmans (Managing Director AkzoNobel Decorative Paints Benelux) een sponsorovereenkomst getekend voor drie jaar.

Niet alleen zal AkzoNobel het Haagse museum met een bijdrage sponsoren maar vooral ook met kleur de nieuwe centrale tentoonstelling One Planet mede helpen ontwikkelen. Het Nederlandse verfmerk Sikkens levert namelijk expertise en de verf voor de expositie.

"Kinderen, kleur en educatie zijn belangrijke speerpunten van ons Human Cities Initiative”, aldus Kees Ekelmans. "Met het Human Cities Initiative* beogen we steden kleurrijker maar vooral ook leefbaarder en inspirerend te maken. Daarnaast doen we veel aan educatie over kleur aan kinderen. Want in een kleurrijke omgeving is leren leuker en je wordt er vrolijk van. Het Museon, als educatief museum voor cultuur en wetenschap, past daarom uitstekend in dit initiatief en dus bij AkzoNobel.”

"Die ambitie van AkzoNobel past ook uitstekend bij onze nieuwe tentoonstelling One Planet, waarin aandacht is voor het leefbaar houden van onze aarde”, zegt Marie Christine van der Sman. ''Kleur speelt daarbij een belangrijke rol. Bijvoorbeeld om megasteden leefbaar te houden. De expositie zelf is ook zeer kleurrijk. Dankzij de verf van Sikkens. Dat spreekt de jeugd -de belangrijkste doelgroep van het Museon - erg aan en helpt hen spelenderwijs creatieve oplossingen te bedenken voor wereldwijde problemen''.

One Planet opent medio oktober. In de interactieve tentoonstelling voor familiepubliek wordt de bezoeker geïnspireerd na te denken over hoe je een bijdrage kunt leveren aan oplossingen voor mondiale vraagstukken die grote invloed hebben op onze planeet. De expositie zit boordevol spellen en interactieve onderdelen die individueel maar ook in familieverband kunnen worden gedaan. One Planet is gebaseerd op de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

AkzoNobel kondigde vorige week ook aan dat men hoofdsponsor is geworden van een boot in de komende Volvo Ocean Race. Ook daarin zal het Human Cities Initative een rol krijgen.