KPMG Meijburg & Co hoofdpartner tentoonstellingen Eye Filmmuseum

KPMG Meijburg & Co is per 1 juni 2022 drie jaar hoofdpartner van de tentoonstellingen van Eye Filmmuseum. Meijburg & Co en Eye gaan zich inzetten voor de realisering van spraakmakende tentoonstellingen en het bevorderen van cultureel talent.

Wilbert Kannekens, managing partner Meijburg & Co: "Eye leert je anders kijken. Onze samenleving is continu in transitie. De maatschappij is daarnaast steeds kritischer en mondiger. Als toonaangevende organisatie op het gebied van de fiscale advisering in Nederland moeten wij ons dynamisch opstellen, niet vast blijven zitten in oude patronen maar meebewegen met de veranderende samenleving en wetgeving. En telkens met een frisse blik naar nieuwe ontwikkelingen kijken, essentieel voor een goede belastingheffing. Een hoofdpartnership tentoonstellingen met Eye Filmmuseum helpt ons onze blik te verruimen en inspireert bovendien. Niet alleen ons maar ook de samenleving. Wij kijken uit naar langdurige samenwerking."

"Wij zijn ontzettend blij met het hoofdpartnership tentoonstellingen met Meijburg & Co", zegt Sandra den Hamer, directeur Eye Filmmuseum. "Juist nu is het belangrijk dat het bedrijfsleven de cultuur een warm hart toedraagt. Meijburg & Co en Eye vonden elkaar in een wederzijdse passie voor de kunst van het bewegende beeld. Het hoofdpartnership van onze tentoonstellingen stimuleert ons in onze missie: Eye leert je anders kijken. We verheugen ons zeer op een inspirerende samenwerking."

In de grote tentoonstellingsruimte presenteert Eye drie à vier exposities per jaar. Meestal staan makers centraal die zich buiten de begrenzing van de bioscoopzaal en Hollywood begeven. De toonaangevende kunstenaars onderzoeken het raakvlak tussen beeldende kunst en cinema. Het nationale museum voor de film aan het Amsterdamse IJ beheert in het Eye Collectiecentrum zo’n vijftigduizend films uit alle genres: een fraaie staalkaart van de filmgeschiedenis, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms.

Eye volgt de actualiteit op de voet met programma’s, tentoonstellingen en evenementen. Iedere dag staat het museumgebouw vanaf tien uur open voor iedereen die in film- en filmcultuur is geïnteresseerd. Vier zalen, een expositieruimte, een educatieve studio, een shop en een bar-restaurant heten de bezoeker welkom.
Eye wordt wereldwijd geroemd om zijn kennis en expertise op het gebied van filmrestauratie, -onderzoek en -educatie.

Op de foto: Sandra den Hamer (directeur, Eye Filmmuseum) en Wilbert Kannekens (Managing Partner, KMPG Meijburg & Co.)