KPMG Meijburg & Co Piano Partner van Het Concertgebouw

KPMG Meijburg & Co verbindt zich als Piano Partner aan Het Concertgebouw. Met dit nieuwe partnership ondersteunt Meijburg & Co de ontwikkeling van het pianorepertoire in de breedste zin: van jazz tot klassiek en van neo-klassiek tot hedendaagse wereldpremières. In seizoen ‘22-‘23 staan er maar liefst 123 concerten met piano op het programma.

Algemeen directeur Simon Reinink: ‘De piano is een van de meest veelzijdige instrumenten die wereldwijd in de muziek wordt gebruikt. De traditie van pianoconcerten is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis én de muzikale toekomst van Het Concertgebouw. Met de steun van Meijburg & Co kunnen we de pianomuziek naar een nog bredere doelgroep brengen."

Managing partner Meijburg & Co Wilbert Kannekens: ‘In één van de mooiste concertzalen ter wereld maakt de persoonlijke toets van de uitvoerende musicus dat hetzelfde werk een geheel andere interpretatie krijgt."

Musici zijn bij uitstek in staat om uit bestaande patronen te stappen en nieuwe visies te ontwikkelen. Hun muziek zorgt tevens voor diversiteit en verbinding. Daarom verbindt Meijburg & Co zich als strategisch partner aan het thema ‘piano’. Wij hopen hiermee jong en oud in hart en ziel te raken.

Sinds de opening van Het Concertgebouw in 1888 is er een grote traditie van pianorecitals en -concerten opgebouwd in Amsterdam. Talloze grote pianisten - in alle genres – hebben in Het Concertgebouw opgetreden, zoals Maurice Ravel, Sergei Rachmaninoff, Duke Ellington en Vladimir Horowitz.
Het Concertgebouw zet de traditie voort: in het seizoen ’22-’23 zullen onder andere Jean-Yves Thibaudet, Grigory Sokolov en Maria João Pires als onderdeel van de serie Grote Pianisten naar Het Concertgebouw komen. De Amerikaanse jazzpianist Brad Mehldau brengt het illustere Moodswing Reunion naar de Grote Zaal. Jong talent krijgt ook de ruimte. Zo zal onder andere het Nederlandse talent Yang Yang Cai een recital geven in de Kleine Zaal.

Naast de klassieke concerten is er ook ruimte voor innovatie zoals Piano Nights waarin twee pianisten een concert geven met klassieke en neo-klassiek repertoire: in oktober zullen Anna Fedorova en Jeroen van Veen optreden. Ook verwelkomt Het Concertgebouw dit najaar de populaire componist-pianist Ludovico Einaudi voor drie reeds uitverkochte concerten. Producer en pianist Nils Frahm brengt tot slot een speciaal programma in het kader van het Amsterdam Dance Event naar Het Concertgebouw.

Bekijk een overzicht van alle concerten met piano in Het Concertgebouw op de website van Het Concertgebouw.