Mastercard sponsort vier grote Nederlandse musea

Mastercard wordt meerjarig sponsor van Stedelijk Museum Amsterdam, Kunsthal Rotterdam, Museum Het Rembrandthuis en Kröller-Müller Museum. Dat kondigt het betaaltechnologiebedrijf vandaag aan, nadat de Nederlandse musea hun deuren op 5 juni weer hebben geopend.

Door het organiseren van fysieke en digitale Priceless Experiences voor kaarthouders wil Mastercard zich inzetten als partner van de kunst- en cultuursector om kunst breed toegankelijk te maken.

Mastercard wil in de musea 'priceless experiences' aanbieden. Zo is Mastercard naamgevend partner van “Meet the Masters” in het Stedelijk Museum, een nieuwe serie waarbij het bredere publiek kennismaakt met het werk en het leven van invloedrijke kunstenaars als Bruce Nauman, El Anatsui en Remy Jungerman. Andere Priceless Experiences die Mastercard ondersteunt, zijn een spectaculaire tentoonstelling met special tours in Kunsthal Rotterdam, een exclusief, eenmalig ontbijt in Rembrandts keuken in Museum Het Rembrandthuis en een kijkje in het restauratieatelier bij de restauratie van het Zelfportret van Vincent van Gogh in het Kröller-Müller Museum.

Naast de organisatie van lokale activiteiten stimuleert Mastercard middels deze samenwerkingen de kunst- en cultuursector om meer digitaal aanbod te ontwikkelen. Zo gebruikt het Kröller-Müller Museum de sponsorbijdrage onder andere om digitale content zoals online rondleidingen en lezingen te ontwikkelen, en interactieve social mediacampagnes te realiseren. Hiermee kunnen mensen in binnen- en buitenland ook vanuit huis van kunst genieten. Daarnaast produceert Mastercard in samenwerking met de musea “Art Masters”, een serie videoreportages waarin museumexperts over topstukken vertellen.

“Kunst biedt mensen inspiratie, troost en reflectie. Wij delen de passie voor kunst en cultuur en zijn verheugd om vier iconen in de Nederlandse museumwereld, die onlangs heropend zijn, te ondersteunen. Met unieke fysieke en digitale ervaringen willen we kunst voor een nog breder publiek beschikbaar maken’’, aldus Jan-Willem van der Schoot, Country Manager Mastercard Nederland.

Musea delen ambitie

“We zijn ontzettend blij met Mastercard als partner. Het Stedelijk staat niet alleen voor eigenzinnigheid, maar ook voor betrokkenheid en toegankelijkheid, en wij zijn er altijd op uit onze bezoekers een onbetaalbare ervaring te geven. Met Mastercard delen we de ambitie om kunst te introduceren bij een breed publiek. Voor de “Meet the Masters”-serie die we in het najaar lanceren zouden we ons dan ook geen betere partner kunnen wensen,” zegt Rein Wolfs, directeur Stedelijk Museum Amsterdam.

Kunsthal Rotterdam directeur Herman van Karnebeek vertelt: “We zijn ontzettend blij met de meerjarige samenwerking met Mastercard, die ons in staat stelt om ons programma nog toegankelijker te maken voor een nieuw publiek. Met ons contrastrijke en afwisselende programma in het bijzondere gebouw van Rem Koolhaas weten we mensen steeds weer te verrassen. In de Kunsthal ga je op avontuur, en daar past Mastercard als partner fantastisch bij.”

“Meesterlijk, menselijk, inspirerend en gastvrij: dat zijn de kernwaarden van Museum Het Rembrandthuis. Dit sluit naadloos aan bij de Priceless Experience van Mastercard. Daarom voelt de match met onze nieuwe sponsor zo goed’’, aldus Lidewij de Koekkoek, directeur bestuurder Museum Het Rembrandthuis.

“Met Mastercard heeft het Kröller-Müller Museum een wereldspeler om samen te werken aan zijn missie: zoveel mogelijk mensen binnen en buiten de eigen muren, in Nederland en ver daarbuiten, in aanraking brengen met de rijke collectie en met de verhalen over het museum en de collectie,’’ aldus Lies Boelrijk, hoofd marketing & business development bij het Kröller-Müller Museum. ‘’Het museum ziet er naar uit om de komende drie jaar samen te werken met Mastercard en de andere drie musea aan mooie, onvergetelijke nieuwe ervaringen voor een breed publiek. Wij vinden elkaar in de gezamenlijke missie om nationaal betrokkenheid te bevorderen en mensen wereldwijd te inspireren en te laten genieten van kunst en cultuur.’’