Mei meest succesvolle maand voor Voordekunst

Voordekunst.nl heeft mei 2017 afgesloten als meest succesvolle maand ooit. Deze maand is meer dan 500.000 euro via crowdfunding gedoneerd aan culturele en creatieve projecten. Het vorige record dateerde uit april 2016, met 493.000 euro.

Via voordekunst.nl hebben sinds 2011 bijna 145.000 donateurs bijgedragen aan zo''n 2.500 campagnes. Hiermee is inmiddels ruim 14 miljoen euro gedoneerd aan cultuur. Met een slagingspercentage van 80% is voordekunst een van de meest succesvolle crowdfunding platforms wereldwijd. Deze maand werd een record behaald: meer dan een half miljoen euro werd bijgedragen aan projecten door individuele donateurs en partners. Hiermee is wederom bewezen dat crowdfunding ook in de cultuursector werkt.

Voordekunst zet zich in om een zo groot mogelijk publiek te verbinden met makers en kunstinstellingen om zo het draagvlak voor kunst en cultuur te vergroten. Het doneren is laagdrempelig en kan al vanaf € 10. Makers en instellingen worden door de medewerkers van voordekunst intensief begeleid in het opzetten en uitvoeren van hun campagnes. Momenteel lopen er 110 campagnes in 10 verschillende disciplines.
De komende jaren zet voordekunst meer in op het aantrekken van nieuwe donateurs. In tegenstelling tot de meer traditionele filantropie, is de geefbereidheid onder donateurs van voordekunst onverminderd hoog. Veel donateurs geven aan zelfs vaker of meer te willen geven als hen die vraag gesteld wordt.

Voordekunst is een non-profit stichting en werkt samen met partners Amsterdams Fonds voor de Kunst, BankGiro Loterij Fonds, VSBfonds, Fonds 1818, De Cooperatie, Mister Motley, Parmando, K.F. Hein Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Kunstraad Groningen, Keunstwurk Fryslân, Provincie Gelderland, Provincie Limburg, Mondriaan Fonds en Cultuurfonds Almere.