Metropole Orkest krijgt eigen koptelefoons

Het Metropole Orkest en het Nederlandse audiomerk Gerrard Street gaan samenwerken. Na een succesvolle test leverde Gerrard Street onlangs 50 modulaire koptelefoons af.

Gerrard Street oprichter Tom Leenders: “Wij hebben een koptelefoon ontwikkeld met een heerlijk geluid en een nog betere service. Koptelefoons die veel gebruikt worden slijten ook snel. Het Metropole Orkest nam contact op omdat onze missie om e-waste te bestrijden perfect aansluit op hun dagelijkse praktijk.”

Het Metropole Orkest speelt veelal versterkte muziek. Om ervoor te zorgen dat de musici elkaar goed kunnen horen maken ze gebruik van een speciaal ontwikkeld monitorsysteem. Geluidstechnicus Dirk Overeem: “Onze orkestleden en dirigenten pluggen in-ears of een koptelefoon in op een monitorkastje. Het is als het ware de laatste schakel in onze audio-keten. De klank moet gewoon dik in orde zijn. Elke repetitie en elk concert. Koptelefoons worden bij ons intensief gebruikt en door de jaren heen hebben we er heel wat versleten.”

Nu het Metropole Orkest de modulaire koptelefoons van Gerrard Street gebruikt is het niet langer nodig om ze weg te gooien als een klein onderdeel kapot of versleten is.
Trompettist Rik Mol: “We hebben de koptelefoons onlangs samen met Tom in elkaar gezet en direct ervaren hoe eenvoudig het is om onderdelen te vervangen. Ook niet onbelangrijk, de headphones zijn opvallend comfortabel. We zitten toch al snel 5/6 uur met een koptelefoon op het hoofd en dan moet het niet gaan irriteren.”

Tom Leenders van Gerrard Street is trots op de samenwerking met het Metropole Orkest. “We zijn vereerd dat deze topmuzikanten onze koptelefoons hebben uitgekozen om mee te spelen! Omdat we fan zijn van het orkest doen we nog iets extra’s. We brengen samen limited editions uit van onze Prince en Day headphones. Wanneer je deze aanschaft steun je het orkest, 30% van de opbrengsten gaan naar het Metropole Orkest.” De MO X Gerrard Street koptelefoons zijn verkrijgbaar via de website van het Metropole Orkest.