MUNT Hypotheken verlengt verbintenis Centraal Museum

Voor het derde jaar op rij wordt het Centraal Museum Utrecht, waaronder ook het Rietveld Schröderhuis en het nijntje museum valt, financieel ondersteund door MUNT Hypotheken. Met de aanstaande heropening van musea in Nederland een belangrijke bijdrage voor de toekomst van deze drie cultuurhuizen.

MUNT Hypotheken besloot het sponsorschap te verlengen, ondanks het feit dat de musea al maanden geen bezoekers mogen ontvangen. “Net als vorig jaar toen musea geen bezoekers mochten ontvangen, hebben we ook nu weer besloten om deze huizen van cultuur te ondersteunen”, vertelt algemeen directeur bij MUNT Hypotheken Ellen Hensbergen. “Het is fantastisch voor de musea dat ze de deuren weer open mogen gooien. De musea kunnen dan eindelijk weer de plek zijn waar mensen zich vergapen aan prachtige kunst.”

Ook het Centraal Museum is verheugd dat de samenwerking is verlengd. “Het is geweldig dat MUNT Hypotheken zich, ondanks dat er een jaar lang vrijwel niets mogelijk is geweest, toch langer aan ons verbonden blijft”, vertelt artistiek directeur van het Centraal Museum Bart Rutten. “Dat ervaren wij als een ware vriendschap”.

De synergie tussen MUNT Hypotheken en het Centraal Museum is in de jaren van samenwerking steeds verder gegroeid. Rutten ziet ook steeds meer manieren waarop de partijen elkaar versterken: “Zo werken we op korte termijn ook weer samen aan een bijzonder project. Door onze eigen verbouwing zijn wij genoodzaakt één van de pronkstukken van het Centraal Museum, het poppenhuis van de bekende Nederlandse kunstverzamelaar Petronella de la Court te verhuizen. Dat is niet zomaar een verhuizing want het poppenhuis bestaat uit 1500 onderdelen. Wij zorgen, met MUNT als partner, dat deze verhuizing voor kunstliefhebbers van A tot Z te volgen is.”

Ook MUNT Hypotheken ziet steeds meer overeenkomsten tussen wat er in de musea te bewonderen is waar het merk zich in wil onderscheiden. Hensbergen: “De verbinding tussen bijvoorbeeld Rietveld Schröderhuis en wat wij doen is niet moeilijk te maken. Naast het feit dat het om een huis gaat, onderscheidt het Rietveld Schröderhuis zich door eenvoud en een uitgesproken stijl. MUNT heeft de ambitie om alles zo makkelijk en simpel mogelijk te maken voor mensen en om die eenvoud altijd te behouden. Daar bevindt zich dus een mooi snijvlak met onze blik op onze markt.”

MUNT Hypotheken heeft bovendien nog een mooi extraatje voor mensen in Utrecht. De geldverstrekker heeft besloten om toegangsbewijzen voor het Centraal Museum beschikbaar te stellen aan mensen die in de afgelopen maanden een MUNT Hypotheek hebben afgesloten voor een huis in de Domstad.